Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ



-ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! 

– ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!


Όλοι και όλες εμείς, κάτοικοι του Δήμου Αλίμου, έχουμε δει τις αποδοχές μας να μειώνονται, τις δουλειές μας να χάνονται. Είμαστε εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, είμαστε μαθητές και φοιτητές που δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Όλοι και όλες εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στο νόμο της ζούγκλας και σε κάθε πολιτική που λεηλατεί τις ζωές μας.

Να πάρουμε, λοιπόν, πρωτοβουλίες ενάντια στο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ένα μέτρο άδικοπαράνομο και αντισυνταγματικό. Η ΔΕΗ δεν είναι αρμόδια να εισπράττει φόρους ούτε ιδιωτικά συνεργεία μπορούν να μας κόβουν το ρεύμα!
Δεν συναινούμε σε θυσίες που έχουν αποκλειστικό στόχο την διάσωση των εγχώριων και ξένων τραπεζιτών, ούτε σε μέτρα που μας κάνουν φτωχότερους στο όνομα της δήθεν “διάσωσης” της “χώρας”. Ξέρουμε ότι η χώρα είμαστε εμείς και ότι όταν φτωχαίνουμε εμείς η χώρα δεν σώζεται.
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, άλλα σωματεία εργαζομένων, δήμοι και άλλοι φορείς έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (έναν ενοχλητικό θεσμό που θέλουν να τον καταργήσουν) για να κριθεί το χαράτσι παράνομο. Η εκδίκαση θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου. Έως τότε, όμως, δεν περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ενημερώνουμε όλους τους κατοίκους για το πώς μπορούν να αρνηθούν το χαράτσι. Οργανώνουμε τη συλλογική αντίδρασή μας σε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να πληρώσουμε το νόμιμο ποσό που μας αναλογεί (ρεύμα, δημοτικά τέλη και συνδρομή ΕΡΤ), αλλά δεν θα πληρώσουμε τους άδικους φόρους και τα χαράτσια τους.
Ήδη έχουν δημιουργηθεί ομάδες ενημέρωσης, νομικές ομάδες υποστήριξης και τεχνικές ομάδες για την επανασύνδεση του ρεύματος. Όμως αυτή την φορά και οι δήμοι είναι μαζί μας. Έως σήμερα είκοσι πέντε Δήμοι, με διαφορετική πολιτική υποστήριξη, έχουν αποφασίσει να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες, ώστε να μην κοπεί σε κανένα σπίτι το ρεύμα.


ΣΧΕΤΙΚΟ: ΟΧΙ και του Δήμου Αλίμου στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβάλλεται μέσω της ΔΕΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: