Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ελεημοσύνες και συσσίτια πείνας στον «περήφανο» ελληνικό στρατό!



Γράφαμε στην ανακοίνωση μας, με τίτλο: «Στα παλιά τους παπούτσια γράφουν τους φαντάρους Αβραμόπουλος και Αρχηγοί Ε.Δ. Οι "προγραμματικές" των Αρχηγών για στέγαση-μεταθέσεις και θητεία» ότι: "Ιεραρχικά θα υποβάλλονται στο εξής τυχόν προβλήματα με τις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, μετά την επισήμανση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τα μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, δεν πρέπει να παρακάμπτεται η ιεραρχία, πράγμα που συμβαίνει από τη λειτουργία τμήματος μέριμνας προσωπικού του στρατιωτικού γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Και ενώ ο Αβραμόπουλος τονίζει τα ακροδεξιά, αντιδραστικά και γραφειοκρατικά χαρακτηριστικά στο καλογυαλισμένο πολιτικό του προφίλ, το προσεκτικά φροντισμένο για τις τηλεοπτικές κάμερες και τις δημόσιες σχέσεις, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων λαμβάνουν το μήνυμα και κινούνται αντίστοιχα. Οι προγραμματικές δηλώσεις των Αρχηγών των Επιτελείων είχαν πολλές υποσχέσεις προς τα στελέχη που έμοιαζαν με καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, αφού με συσσίτια στους ΕΠ.ΟΠ. και κάποιες κατοικίες στα ΚΑΑΥ επιχειρούν να αποφορτίσουν τις υπαρκτές αντιδράσεις από την ασκούμενη πολιτική. Οι Αξιωματικοί-Υπαξιωματικοί δεν έχουν να Θρέψουν τα παιδιά τους, διαβιούν με αναξιοπρεπείς όρους, κατακλέβονται από τα Μετοχικά Ταμεία, βλέπουν να έρχονται οι χιλιάδες απολύσεις των ΕΠ.ΟΠ. και αυτό τους ωθεί να στρέφονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της αισχρής συγκυβέρνησης των πολιτικών υπαλλήλων των τραπεζών, των τοκογλύφων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι νέοι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν με αγωνία και απόγνωση να «μαζέψουν» τους στρατιωτικούς και τους φαντάρους αφού όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στους τελευταίους και την συγκυβέρνηση".

Τις αποκαλύψεις μας αυτές ήρθε να επιβεβαιώσει το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στην ηλεκτρονική του έκδοση defence.gr, όπου ακολουθώντας τον συλλογισμό μας, παρουσιάζει το εξής άρθρο:  
Ελεημοσύνες και συσσίτια πείνας στον περήφανο Ελληνικό Στρατό!

Εκεί κατάντησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις: Να δίνουν συσσίτιο στους μη έχοντες υπηρεσία για να μπορέσουν να ζήσουν! Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, άρχισαν οι ελεημοσύνες στα στελέχη κυρίως υπαξιωματικούς και επαγγελματίες οπλίτες, καθώς δεν επαρκούν οι αποδοχές τους για να τρέφονται εκτός στρατοπέδου.

Εφ' όσον το επιθυμούν, οι χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί μπορούν να τρώνε μέσα στη μονάδα τους φυσικά δωρεάν ακόμα και όταν δεν έχουν υπηρεσία, κάτι που μέχρι στιγμής απαγορευόταν. 

Με διαταγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, η απόφαση για παροχή μιας δωρεάν μερίδας φαγητού σε όσους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς το επιθυμούν -εκτός από τον Στρατό Ξηράς- θα εφαρμοστεί επίσης στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν κατοικίες -από τα θέρετρα όπου περνούν μερικές ημέρες από την θερινή τους άδεια οι αξιωματικοί- σε στρατιωτικούς που αντιμετωπίζουν πιεστικά οικονομικά προβλήματα.

Ελπίζουμε η επόμενη ενέργεια του Α/ΓΕΕΘΑ να μην είναι η προσφυγή στα λαϊκά συσσίτια για να τραφούν οι άνδρες και οι γυναίκες που προστατεύουν την χώρα με άδειο το στομάχι. Mήπως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εκτός από την σωτηρία των τραπεζών μπορεί να ασχοληθεί λιγάκι και με την ασφάλεια της χώρας; Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ακόμη όμως και έτσι, το μιλιταριστικό περιοδικό θα χρησιμοποιήσει την αγωνία και θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τα τρομερά αδιέξοδα των φαντάρων και μονίμων, που προκαλεί η αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική της μαύρης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που κανιβαλίζουν εις βάρος του κόσμου της εργασίας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πλουσίων και των τοκογλύφων -Ελλήνων και ξένων,  προκειμένου να βάλουν από την πίσω πόρτα το ζήτημα τςη Ασφάλειας. Άραγε ποιανού; Εδώ οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι χάνονται και οι μιλιταριστές ονειρεύονται υποβρύχια, φρεγάτες, πολεμικά αεροσκάφη και αποστολές του ΝΑΤΟ! 

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μιλιταριστικά περιοδικά ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τις καταγγελίες των συναδέλφων-στρατιωτών, ποτέ δεν νοιάστηκαν για τις συνθήκες που βιώνουν, πότε δεν κατάγγειλαν τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των διοικητών και αξιωματικών.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην θιγεί το «Γόητρο του Στρατού», αδιαφορώντας για τους φαντάρους που υποχρεωτικά οι κυβερνήσεις και το αστικό καθεστώς εξουσίας μετέτρεψαν σε άμισθους δούλους και εξαντλούν την αγωνία τους αναφορικά με τις αγορές όπλων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: