Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αν ο Αντώνης κάνει πίσω, τότε το Σύνταγμα θα βουλιάξει από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ! Γράφει ο Δευκαλίων



Σήμερα 21 Νοεμβρίου 2011 στα διεθνή χρηματιστήρια οι τιμές δεικτών και μετοχών καταβαραθρώθηκαν. Συγκεκριμένα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε καινούργια χαμηλά αφού έκλεισε στις 686 μονάδες, μετά από πτώση -3,74%, στις 17:30 ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη έπεφτε -2,80%, ο Γαλλικός Δείκτης CAC 40 σημείωνε πτώση -3,06%, ενώ στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη οι δείκτες FTSE 100 και DowJones κατέγραφαν πτώσεις -2,08% και -2,07% αντίστοιχα. Την ίδια ώρα το ευρώ υποτιμούνταν ακόμα περισσότερο έναντι του δολαρίου με νέα ισοτιμία 1,3473.
Γιατί καταγράφονται σήμερα όλες αυτές οι αρνητικές αποδόσεις; Αφού στην Ελλάδα και την Ιταλία επιτεύχθηκε συναίνεση, αφού οι σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές ψηφίζονται με ευρύτατες πλειοψηφίες από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Μα γιατί η εταιρεία πιστοληπτικών αξιολογήσεων Moodys απείλησε το αξιόχρεο των ΑΑΑ της Γαλλίας;
Η ηλιθιότητα των νέο-συντηρητικών, η κοντόθωρη οπτική των νεοφιλελεύθερων, δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο. Οι σκληρές περιοριστικές νεοφιλελεύθερες δημοσιονομικές πολιτικές αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα και περιορίζουν την λιανική κατανάλωση. Συνεπακόλουθα αποτελέσματα, η σμίκρυνση του κύκλου της οικονομίας, η μείωση της...
φορολογητέας ύλης και των προς είσπραξη φόρων και πάνω απ’ όλα το πιο φοβερό και τρομερό η Ύφεση.
Αλλά η πολιτικοοικονομική μυωπία όλης αυτής της αντιδραστικής παρέας που καθορίζει τις τύχες της Ευρώπης δεν σταματά στην μακροοικονομική ανάλυση. Φύσει και θέσει αντιδραστική, με ακροδεξιούς απογόνους, δεν μπορεί πλέον να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. Θέλει τους λαούς γονατιστούς να προσκυνάνε και να παρακαλάνε για έλεος. Παράδειγμα η περιβόητη ιστορία με την 6η δόση. Αφού δημοσίως παρέδωσαν μαθήματα κυνικότητας και εκβιασμού επιβάλλοντας στην απελθούσα κυβέρνηση του εθνικού ολετήρα Γιώργου Παπανδρέου τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, αφού φαλκίδεψαν την ψήφο του Ελληνικού Λαού εγκαθιδρύοντας μία κυβέρνηση που δεν ψηφίστηκε από τους Έλληνες πολίτες, απαιτούν τώρα πλήρη και άνευ όρων παράδοση από τον μοναδικό αστό πολιτικό που επειδή είναι πατριώτης συνεχίζει να ανθίσταται.
Ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να επιτύχει μία ώρα νωρίτερα την διενέργεια εκλογών που θα έδιναν τέλος στο συνταγματικό πραξικόπημα που βίωνε ό Ελληνικός Λαός τον τελευταίο χρόνο, έδωσε την συγκατάθεση του στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης-σωτηρίας κλπ. Τον τελευταίο χρόνο το Σύνταγμα της χώρας είχε γίνει κουρελόχαρτο, αφού άλλο πολιτικό πρόγραμμα είχε ψηφίσει ο Ελληνικός Λαός και άλλο πολιτικό πρόγραμμα εκφράζονταν μέσα στο κοινοβούλιο. Παρά πολύ απλά το ζήσαμε όλοι. Η Βουλή εκβιαζόμενη από τον αδίστακτο Γιώργο Παπανδρέου ψήφιζε νόμους που κάθε άλλο από πατριωτικοί και φιλολαϊκοί μπορούσαν να χαρακτηρισθούν. Και όλα αυτά εν όψει της εκταμίευσης κάποιας δόσης. Με την συγκατάθεση του στον σχηματισμό κυβέρνησης “Εθνικής Συνεννόησης-Σωτηρίας”, ο Αντώνης Σαμαράς έφερνε πιο κοντά τις εκλογές και έλυνε το δημοκρατικό πρόβλημα της χώρας.
Μία έντιμη, αστικής αντίληψης και νοοτροπίας, αλλά οπωσδήποτε πατριωτική πολιτική λύση, η οποία φιλοσοφικά δεν μας βρίσκει σύμφωνους αλλά είναι μια ρεαλιστική λύση. Κι ο ίδιος γνώριζε ότι «συμμαχούσε με τον διάβολο». Δυστυχώς όμως ο Αντώνης Σαμαράς λογάριαζε χωρίς τους νεοφιλελεύθερους βρικόλακες που το μόνο που ξέρουν πολύ καλά είναι να μπήγουν τα δόντια τους και να ρουφούν το αίμα των ανυποψίαστων θυμάτων τους. Τώρα όλοι αυτοί οι τύποι ζητάνε εν χορώ να υπογράψει και δήλωση μετανοίας. Και το αποκορύφωμα; Ο κ. Λ. Παπαδήμος, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης “Εθνικής Συνεννόησης-Σωτηρίας” κλπ. συμφωνεί με δημόσια δήλωση του μαζί τους!
Πάρα πολύ απλά. Ξένοι και Εγχώριοι Καπιταλιστές ζητάνε πιεστικά και εκβιαστικά από τον Αντώνη Σαμαρά να γίνει εξωμότης. Δεν καταλαβαίνουν οι άφρονες ότι εάν ο Αντώνης Σαμαράς συμφωνήσει, τότε θα απαξιωθεί πολιτικά στην συνείδηση ενός μεγάλου τμήματος του Ελληνικού Λαού. Στη περίπτωση υπαναχώρησης του Αντώνη Σαμαρά χάνουν οι ίδιοι την δυνατότητα διάσωσης. Διότι δεν θα υπάρξει άλλος πολιτικός με περγαμηνές και δυνατότητα που θα μπορεί να πείσει τους Έλληνες μέσα από ένα έντιμο πολιτικό λόγο και συμφωνία για την ειρηνική συμμετοχή και συνεργασία στην δύσκολη ανηφορική πορεία. Σε απλά Ελληνικά: αν ο Αντώνης κάνει πίσω τότε το Σύνταγμα θα βουλιάξει από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: