Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα το 2012

Ευ. Βενιζέλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα το 2012
Οι «κρίσιμες και δύσκολες» διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις που είχε με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών πιστωτών Τσαρλς Νταλάρα, αλλά και την τρόικα. Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι εξαιρετικά δύσκολος επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Βενιζέλος. 

Eνώ εκτενώς αναφέρθηκε και στις δυσκολίες εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011, το τελευταίο τρίμηνο του οποίου συνέπεσε με μεγαλή πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς
Το γεγονός δε ότι στις «δυσκολίες» ο υπουργός αναφέρθηκε ερωτηθείς αν θα χρειασθούν νέα μέτρα ενισχύει τους φόβους ότι μάλλον τα ήδη ληφθέντα μέτρα δεν αρκούν. 

Άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα χρειάζονταν νέα μέτρα μόνο υπό την προϋπόθεση της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής των ήδη ληφθέντων μέτρων, πράγμα όμως που όπως φαίνεται δεν επιτεύχθηκε.
Σήμερα, Δευτέρα, ξεκίνησαν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τις τράπεζες για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας, ύψους 130 δισ. ευρώ, καθώς και το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «δύσκολες» τις συζητήσεις. 

«Οι συζητήσεις είναι κρίσιμες και δύσκολες», δήλωσε ο υπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. 

«Η χώρα καλείται να λάβει σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις και δεν υπάρχει περιθώριο για καμία περίσπαση».


Πηγή to vima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: