Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Πειθήνιοι δούλοι της Μέρκελ ο Σαρκοζί και η Κομισιόν, Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



(«Ζούμε τον αιώνα του απατεώνα»,
Ελένη Βιτάλη στην «Καθημερινή»)

Οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποτέλειας στο ΑΔΗΦΑΓΟ Βερολίνο δεσπόζουν σήμερα στη Γαλλία, συνεπικουρούμενες και από το συστημικό ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ στην ιστορική αυτή χώρα.

Στη χώρα του ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ και του ορθού λόγου που γαλούχησε γενεές ανεξάρτητων και σκεπτόμενων πολιτών στην Ευρώπη.


Ο περιβόητος γαλλογερμανικός άξονας είναι πλέον εξαιρετικά ανίσχυρος και ο Σαρκοζί βάλλεται ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ από πολλά γαλλικά ΜΜΕ, τα οποία φθάνουν μέχρι γελοιοποιήσεώς του. Ορισμένα τον αποκαλούν όχι Σαρκοζί αλλά Μερκοζί (όπου το πρώτο συνθετικό του σχετικού επωνύμου ταυτίζεται προδήλως με τη Μέρκελ) και άλλα, όπως η «Liberation» που αναφέρθηκε σε προεκλογική του ομιλία στην Τουλόν την προπερασμένη Παρασκευή, αναρωτιέται ειρωνικά και ΠΡΟΣ-ΒΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ: «Μα ποιος μίλησε στην Τουλόν; Η υποψήφια Άνγκελα Σαρκοζί ή ο Πρόεδρος Νικολά Μέρκελ;»

Το επώνυμο «Μερκοζί» μοιάζει να καθιερώνεται και εκτός Γαλλίας, καθώς επεκτάθηκε ήδη στην Ισπανία. «Μερκοζί ή η αυτοκτονία της Ευρώπης», γράφει η έγκριτη ισπανική εφημερίδα «El Pais» σε σκληρότατο δημοσίευμά της, στο οποίο ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΤΑΙ η Μέρκελ λόγω του αυταρχισμού και της επιδιωκόμενης ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ της –ακόμα και την Κομισιόν που είναι υποχείριό της άρχισε να την αγνοεί παντελώς– και οικτίρεται ο Σαρκοζί ως άβουλο υποπόδιό της.

Ο μέγας γερμανός κοινωνιολόγος Max Weber (1864-1920) στο έργο του «Η πολιτική ως λειτούργημα» υποστηρίζει ότι η πολιτική «οφείλει να διέπεται από την ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ». Οι σημερινοί επίγονοί του ΔΕΝ ανταποκρίνονται ούτε στην ηθική της ευθύνης ούτε σε μια ηθική σεβασμού των αξιών. Έχουμε να κάνουμε, με πρώτιστη υπόλογο την αρχιφιλόδοξη Μέρκελ, με έσχατη κατάπτωση των τωρινών γερμανικών ηγεσιών. Ο Max Weber, όμως, στο πολύκροτο σύγγραμμά του «Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού» προβαίνει σε ένα είδος ΙΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που συνάδει με το ΥΓΙΕΣ πνεύμα του τότε καπιταλισμού. Η σημερινή, αντιθέτως, εργασία όχι μόνο δεν ιεροποιείται, αλλά εξαθλιώνει οικονομικά τους εργαζόμενους ή τους αποκλείει, διά της αυξανόμενης ανεργίας, από την εργασιακή τους λειτουργία. Όσο για τον σημερινό αδίστακτο καπιταλισμό της ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον καπιταλισμό της εποχής του Weber.

Πολλά λέγονται και πολλά γράφονται για τη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής. (Το άρθρο αυτό συντάσσεται Πέμπτη.) Το αποτέλεσμα της εν λόγω Συνόδου Κορυφής είναι διαζευκτικά δεδομένο. Ή θα ληφθούν προαποφασισμένα μέτρα, σύμφωνα με τις σημαδεμένες τράπουλες που έχουν στις τσέπες τους η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, ή τα, ούτως ή άλλως, επώδυνα μέτρα θα αναβληθούν. Οι αθεράπευτοι θιασώτες του Μνημονίου προτιμούν την αναβολή, παρά το γεγονός ότι τα αναβληθησόμενα μέτρα θα είναι πολύ πιο επαχθή, προκειμένου να επιμηκυνθεί η θητεία της αναποτελεσματικής και αντισυνταγματικής κυβέρνησης Παπαδήμου που ΠΑΣΟΚοκρατείται. Πάντως και οι ήδη υφιστάμενες περικοπές, οι καταβολές εισφορών και τα χαράτσια επί δικαίους και αδίκους, έχουν γονατίσει τους πλείστους Έλληνες, των οποίων η αντοχή έχει εκμηδενιστεί. (Οι εναπομένοντες συστημικοί συμπατριώτες μας θησαυρίζουν ανενόχλητοι, ποντάροντας στην πτώχευση της πατρίδας τους και στην εξολόθρευση των κατοίκων της, ημεδαπών και αλλοδαπών.)

Η περιλάλητη «δημοσιονομική πειθαρχία» είναι ΑΝΕΦΙΚΤΗ. Όπως ανέφικτη είναι και η υποκριτικά ευαγγελιζόμενη... αλληλεγγύη. Η δογματική εμμονή της Μέρκελ στη με κάθε θυσία «δημοσιονομική πειθαρχία», με θρασύτατες απειλές για άτεγκτες κυρώσεις σε ανυπάκουες χώρες, θα πέσει στο κενό. Και θα πέσει στο κενό όχι ΜΟΝΟ διότι προϋποθέτει χρονοβόρες διαδικασίες για την αλλαγή των Συνθηκών, εάν και εφόσον επιτευχθεί για τα περισσότερα κράτη-μέλη. Αλλά και διότι η συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί περιέχει εγγενείς αντιφάσεις. Επιπλέον αντιδρά και η Μεγάλη Βρετανία, έχοντας και τη συμπαράσταση των ΗΠΑ. Και το Λονδίνο δεν θα παρακαμφθεί ό,τι και να κάνουν.

Ο γενικός ορυμαγδός, που συνεπάγεται ακόμα και τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρωζώνης, έχει θορυβήσει και σημαντικά ΜΜΕ της Γερμανίας. Με μεγάλη καθυστέρηση ο άλλοτε διστακτικός και συνήθως επικριτικός για την Ελλάδα «Der Spiegel» ξεσπάθωσε εναντίον της Μέρκελ, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη καγκελάριο», και προσθέτοντας, μεταξύ πολλών άλλων, ότι η Γερμανία περιτριγυρίζεται λόγω Μέρκελ «από εχθρούς».

ΥΓ.: Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλες τις ιστοσελίδες του διαδικτύου –και ήταν πάρα πολλές προς μεγάλη και ευχάριστη έκπληξή μου– που ανέβασαν ατόφιο το άρθρο μου της περασμένης Κυριακής. Ένα άρθρο που περιείχε την πρότασή μου, πρόταση που στο μεταξύ έγινε πρόταση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων των προαναφερθεισών ιστοσελίδων ένεκεν, να στηθούν κάλπες έξω από ΟΛΑ τα εκλογικά τμήματα της χώρας με προμετωπίδα «ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ», όπου ο ψηφοφόρος, αφού εκτελέσει το εκλογικό του καθήκον, θα συμπληρώνει τα στοιχεία του και θα υπογράφει έντυπο, το οποίο θα ρίχνει στην εκάστοτε κάλπη, ώστε να συγκεντρωθούν εκατομμύρια τέτοια έντυπα που ΘΑ ΣΤΡΙΜΩΞΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ τους γερμανούς ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΑΣ. (Αξίζει τον κόπο να διαπιστωθεί ποιοι από τους αρχηγούς των κομμάτων θα υπογράψουν αυτό το έντυπο και επίσης εάν θα το υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας).

Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ 11/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: