Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος μέχρι το 2013 και βλέπουμε..., του Κώστα Χαρδαβέλλα


Παπαδήμος μέχρι το 2013 και βλέπουμε...

Για όσους μπορούν και διαβάζουν πίσω από τις γραμμές των επίσημων δηλώσεων η διευθύντρια του ΔΝΤ , κ Κριστίν Λαγκάρντ μάς έστειλε το μήνυμα: «Εμείς θέλουμε τον Παπαδήμο μέχρι να κάνει τη δουλειά...».




Και όταν λέει εμείς, εννοεί την Τρόικα.
Και όταν λέει τη δουλειά εννοεί και τη δημοσιονομική αναπροσαρμογή (μέτρα και φόροι) και τις ιδιωτικοποιήσεις (πάρε κόσμε τώρα που γυρίζει) και την είσπραξη των φόρων και τη συρρίκνωση του κράτους.
Ωραίες και παστρικές δουλειές. Όλα αυτά όμως δεν γίνονται ούτε μέχρι τις 19 Φλεβάρη ούτε μέχρι το Πάσχα, ούτε μέχρι το Φθινόπωρο ή το Δεκέμβρη του 2012. Και εφόσον η Τρόικα πιέζει προς την κατεύθυνση αυτή θα έχουμε τον αξιότιμο κ. Παπαδήμο να μας κυβερνά και το 2013 – και βλέπουμε...
Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν τα κόμματα που τον στηρίζουν και κυρίως ΝΔ, ΛΑΟΣ και τα τρία κόμματα της Αριστεράς. Για το ΠΑΣΟΚ είναι βούτυρο στο ψωμί του η καθυστέρηση των εκλογών. Και χρόνος δίνεται στον Γιώργο να ηρεμήσει τα πνεύματα και παράλληλα, να ξεχαστούν οι αμαρτίες της κυβέρνησής του.
Πριν λίγες ημέρες έγραφα στο Newsbomb.gr ότι στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και το γνωστό λαϊκό γνωμικό «τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε έξι».
Και εννοούσε με τον βολικό, κ. Παπαδήμο που μπορεί να περάσει αρκετά νέα σκληρά μέτρα η Τρόικα.
Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις με επιβεβαίωσε η κ. Λαγκάρντ με τις χθεσινές δηλώσεις της: «η ελληνική κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευρύτερη εντολή ώστε να εφαρμόσει σταθερά το πρόγραμμα που έχουμε συμφωνήσει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: