Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία της κυρίας Λούκας Κατσέλη σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων σε δημοσίους υπαλλήλους που πλήττονται από την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Κατσέλη μαζί με 40 ακόμη βουλευτές έχει καταθέσει ξανά σχετική ερώτηση ήδη από τον Οκτώβριο. Τότε, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση η οποία προέβλεπε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ωστόσο όπως επισημαίνουν οι βουλευτές στο κείμενο τους «μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η υλοποίηση της».

Για τους λόγους αυτούς οι «βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης, ενώ καλούν το αρμόδιο Υπουργείο να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο της σύμβασης θα περιλαμβάνει ένα σαφώς ορισμένο, δεσμευτικό πλαίσιο, ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να ρυθμίζουν τα δάνεια που έχουν συνάψει οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εντάσσονται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου».


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: