Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Δεν μπορείς να δηλώνεις αριστερός και να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά…


ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλους Π.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ


Με αφορμή τα όσα απίστευτα ακούμε όλον αυτόν τον καιρό από την πλευρά εκκολαπτόμενων δελφίνων και ηγετίσκων, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
1. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Οφείλει ξεκάθαρα να αποφασίσει τα συμφέροντα ποιών εκφράζει και με ποιες πολιτικές. Τι πιστεύει και που ανήκει. Γιατί δεν μπορείς να δηλώνεις σοσιαλιστής και να ασκείς συντηρητικές πολιτικές, δεν μπορείς να δηλώνεις αριστερός και να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά (ΛΑ.Ο.Σ), να δηλώνεις δημοκράτης και να αποδέχεσαι τη συμμετοχή σου σε κυβερνητικά σχήματα που δεν έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση.
2. Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε, εξελίχτηκε και...
 μετατράπηκε σε κόμμα εξουσίας παραμένοντας ενιαίο, μεγάλο και οργανωτικά δυνατό. Όσοι στην προσπάθεια τους να αναζητήσουν θέσεις κομματικής εξουσίας το οδηγούν στον κατακερματισμό και την πολυδιάσπαση θέτουν εν αμφιβόλω την ίδια τη συνέχειά του.
3. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστατικές διαδικασίες που οφείλουν όλοι να τις σεβαστούν. Και για την εκλογή Προέδρου και για την εκλογή όλων των οργάνων του μέσα από ένα Δημοκρατικό, Ανοικτό, Καθαρό Συνέδριο.
4. Όσοι σήμερα προσπαθούν να βγάλουν τον εαυτό τους από το κάδρο της πολιτικής και κομματικής κρίσης, όντας μέλη και της προηγούμενης και της σημερινής «Κυβέρνησης», δεν μπορούν να αποποιηθούν τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες για όσα αρνητικά συνέβησαν στη χώρα. Αυτοί που στο όνομα του εξορθολογισμού του ελληνικού κράτους, σιτιζόμενοι στο Πρυτανείο της εξουσίας και κάνοντας πολιτική καριέρα έχοντας ως αναφορά την πολιτική εξουσία, θέλουν να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό σε μια άλλη διάσταση ζωής, αυτή που υπαγορεύεται από τα μνημόνια. Δεν μπορούν να σβήσουν το γεγονός ότι είναι απολύτως συνυπεύθυνοι για την πολιτική εκχώρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για την πολιτική φτωχοποίησης της χώρας, για τις πολιτικές διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Είναι πρόκληση να ανακαλύπτουν σήμερα όσα υπηρέτησαν με πάθος και φανατισμό τα προηγούμενα χρόνια, αρνούμενοι να αποχωριστούν την κυβερνητική τους καρέκλα.
5. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη ούτε από φιλόδοξους υποψήφιους αρχηγούς, ούτε από ξαφνικά εμφανιζόμενους σωτήρες! Το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές που πρεσβεύουν. Και όσοι υπηρέτησαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν μπορούν σήμερα να εμφανίζονται θιασώτες της κεντροαριστεράς ή του σοσιαλισμού.
6. Όπως έχω κατ’ επανάληψη τονίσει, ο Πρόεδρος του Κινήματος οφείλει να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να σηματοδοτήσει τις απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό, ώστε να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ συγκροτημένα, συλλογικά και αποτελεσματικά και στα ζητήματα πολιτικής αλλά και στην εκλογή των οργάνων του.
7. Τέλος επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα λίγα «επώνυμα» στελέχη του που διαγωνίζονται στα προκαταρκτικά των πολιτικών καλλιστείων, αλλά τα χιλιάδες στελέχη του που αγωνιούν πραγματικά για το μέλλον της παράταξης και της χώρας, τα καλώ να πάρουν τις εξελίξεις στα χέρια τους, να στρατευτούν στον αγώνα της επιβίωσης της παράταξης, στον αγώνα της υπεράσπισης των δημοκρατικών μας διαδικασιών, στον αγώνα για να κερδίσουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: