Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 3-1 -Αμαρτία...


Αδύνατον... Απίστευτο!! Αυτή η η μαγική βραδιά του Ολυμπιακού στην Ευρώπη να μετατραπεί σε θρίλερ με κακό τέλος όσον αφορά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Μαρσέιγ όμως γύρισε στη Μασσαλία το ματς με την Ντόρτμουντ και ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League.

Ας είναι... Οι ερυθρόλευκοι ως μεγάλη ομάδα έκαναν το καθήκον τους με εμφατικό τρόπο και υπέταξαν την Άρσεναλ με 3-1.  Το καυτό Γεώργιος Καραϊκάκης αποθέωσε την ομάδα που είχε μέχρι και το 90ο λεπτό στα χέρια της μια πανάξια πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Ο Ολυμπιακός με όπλο την διαμονισμένη πίεση ψηλά υποχρέωσε την άμυνα των κανονιέρηδων σε πολλά λάθη και πήρε ως λάφυρο δύο γκολ για το πρώτο μέρος. Ένα από τον τρομοκράτη Τζεμπούρ (16΄) και ένα από τον Φουστέρ. Όλα έμοιαζαν ειδυλλιακά γιατί την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ κέρδιζε με 2-1.
Το γκολ του Μπεναγιούν στο Καραϊκσκάκη προσέφερε το πιο αγχωτικό φινάλε στο ματς καθώς ο Ολυμπιακός στο δέυτερο μέρος έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες για τρίτο και τέταρτο γκολ.
Την ώρα που ο Μοδέστο σκόραρε (89') ο Πειραιάς έπαιρνε φωτιά που δεν στάθηκε ικανή να σβήσει ούτε το γκολ της Μαρσέιγ. Με το σφύριγμα της λήξης οι ποδοσφαιριστές του Βαλβέρδε πληροφορήθηκαν τα δυσάρεστα. Αποθεώθηκαν από τον κόσμο, ανεξαρτήτως συνέχειας.
Άλλωστε ο αντικειμενικός στόχος της βραδιάς είχε ολοκληρωθεί. Νίκη με 3-1 απέναντι στην 'Αρσεναλ. Κάποτε ο Ολυμπιακός στο Λίβερπουλ έμενε έξω με 10 βαθμούς, τώρα μένει έξω με 9, αλλά συνεχίζει στο Europa League. Αυτή η ομάδα έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει μακριά στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαίκή διοργάνωση.
Με τσαμπουκά και μυαλό οι ερυθρόλευκοι έκαναν ακόμη μία μεστή εμφάνιση. Με τέτοια απόδοση δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα στο Europa League. Ποια ομάδα από αυτές μπορεί να ισχυριστεί ότι θα περάσει από το Φαληρικό γήπεδο, το οποίο για ακόμα μία φορά ήταν καυτή λάβα που έδωσε τεράστια ώθηση στους πρωταθλητές.
Το τέλος της μιας μαγικής βραδιάς βρίσκει τους πρωταθλητές να έχουν γονατίσει την 'Αρσεναλ και να συνεχίζουν στην Ευρώπη...


Η βαθμολογία
Άρσεναλ 11
Μαρσέιγ 10 
Ολυμπιακός 9
Ντόρτμουντ 4







Περισσότερα στο  www.pamesports.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: