Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ένταση και επεισόδια στη μεγάλη διαδήλωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του.





Με διαδηλώσεις σε πόλεις της χώρας μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί τιμησαν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του.
22.00 Ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία. 

21.10 Συνολικά, σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 38 προσαγωγές και 11 συλλήψεις.

20.41 Διαλύθηκε ο κύριος όγκος της πορείας στη Θεσσαλονίκη μετά τη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ. Μικρές ομάδες διαδηλωτών κατευθύνονται προς τα Πανεπιστήμια, την οδό Εγνατία και την Αριστοτέλους. Ο χώρος μπροστά στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης θυμίζει πεδίο μάχης μετά τις συμπλοκές των αστυνομικών με τους διαδηλωτές.

20.30 Στη Θεσσαλονίκη, επί της Αγίου Δημητρίου έφτασε η πορεία. Ένταση δημιουργήθηκε όταν ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά σε κάδους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να διασπάσουν τον όγκο των διαδηλωτών κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών. Πραγματοποιούνται προσαγωγές. 
20.20 Στο πάρκο Ναυαρίνου συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος. Τα μικρά "πύρινα οδοφράγματα" συνεχίζουν να αποκλείουν τον δρόμο στις αστυνομικές δυνάμεις. 
20.00 Πετροπόλεμος και ένταση στη Ναυαρίνου, στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο άτυχος μαθητής. Φωτιές σε κάδους απορριμάτων. 

19.50 Στην Ακαδημίας, στο κάτω μέρος της Εμμανουήλ Μπενάκη το κύριο μέρος των διαδηλωτών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προωθούνται προς την πλευρά της Ομόνοιας. 



19.50 
Στην Ακαδημίας, στο κάτω μέρος της Εμμανουήλ Μπενάκη το κύριο μέρος των διαδηλωτών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προωθούνται προς την πλευρά της Ομόνοιας. 



19.35 Αφόρητη η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα από τη ρίψη χημικών. Επιχείρηση αστυνομικών στην Βασ. Γεωργίου. Ήρεμη η κατάσταση μπροστά από τη Βουλή. 



19.29 Στον ατσαλένιο φράκτη που έχει στήσει η αστυνομία, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, η ένταση. Έφυγαν οι εύζωνοι από τη σκοπιά τους. 



19.26 Επεισόδια μπροστά στη Βουλή. Αντιεξουσιαστές συγκρούονται με την αστυνομία. Στις μολότοφ και τις πέτρες, η αστυνομία απαντά με εκτεταμένη ρίψη χημικών. 



19.15 Οι πρώτοι διαδηλωτές φτάνουν στο Σύνταγμα, ενώ το ασθενοφόρο μετακινήθηκε κι έχει σταθμεύσει στο Σύνταγμα, στη συμβολή με την οδό Αμαλίας. 



19.09 
Χωρίς να σημειωθεί ένταση, η κεφαλή της πορείας έχει φτάσει στο ύψος της Παλιάς Βουλής, λίγα μέτρα πριν την πλατεία Συντάγματος.

19.06 Η πορεία έχει φτάσει στην οδό Κοραή.

19.03 Ένα ασθενοφόρο έχει σταθμεύσει στο Σύνταγμα, στη συμβολή με την οδό Ερμού. 

19.00 Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία έχει φτάσει στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν σχηματίσει ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές. 

18.58 Ομάδες των ΜΑΤ ενισχύονται στα δύο άκρα του Κοινοβουλίου.

18.49 Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ένα από τα συνθήματα που ακούγονται είναι: "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία".   

18.44 Μαζικότερη από του μεσημεριού αναμένεται να είναι η πορεία στην μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή, σύμφωνα με μαρτυρίες. 

18.41 Από λεπτό σε λεπτό η κεφαλή της πορείας θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια, ενώ το πλήθος θα περάσει από την Πανεπιστημίου, τα Χαυτεία, την Πεσματζόγλου και θα στρίψουν προς την οδό Σταδίου. 

18.35 Η τροχαία προσπαθεί να ρυθμίσει την κυκλοφορία για τα οχήματα. 

18.30 Στη Θεσσαλονίκη, έντονη είναι η αστυνομική παρουσία, ενώ η πορεία βρίσκεται ήδη στην Τσιμισκή. 

18.20 Πλήθος κόσμου συρρέουν προς το κέντρο της Αθήνας. 

18.00 Η προσυγκέντρωση ξεκίνησε στα Προπύλαια. Οι ομάδες κρατάνε πανό με συνθήματα για την τραγική απώλεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 


16.15 Σε 9 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 14 άνδρες των ΜΑΤ. Στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια έχουν δώσει ραντεβού οργανώσεις της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ στις 9 έχει προγραμματιστεί μνημόσυνο στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

15.15
 Σε εννέα προσαγωγές ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία. Τα επεισόδια συνεχίζονται στους δρόμους γύρω από το Πανεπιστήμιο. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχηματα για να σβήσουν μικροεστίες φωτιάς που έβαλαν ομάδες νεαρών σε κάδους απορριμάτων.



14.45 Ζημιές έχουν προκληθεί σε καταστήματα επί της Πανεπιστημίου στο ύψος της Κοραή.

14.40 Η αστυνομία κάνει χρήση χημικών και έχει απομακρύνει τις ομάδες των νεαρών από τη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ «οδοφράγματα» έχουν στηθεί στην οδό Πανεπιστημίου.

14.32 Συνεχίζονται τα επεισόδια τόσο στη Βασ. Γεωργίου όσο και στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της Λεωφόρου Αμαλίας. Νωρίτερα, ομάδες νεαρών πέταξαν μπογιές και νεράντζια στα αστυνομικά τμήματα Χαλανδρίου και Πατησίων.



14.30 Ομάδες νεαρών σπάνε τα μάρμαρα, στα σκαλοπάτια των ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος.

Παρακολουθείστε εικόνες (χωρίς ήχο)


14.25 Προσαγωγές διαδηλωτών στην οδό Ιασωνίδου στη Θεσσαλονίκη, όπου κατευθύνθηκε ομάδα νεαρών μετά τη διάλυση της πορείας, συνεχίζοντας τον πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς.



14.20 Συνεχίζονται τα επεισόδια στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη. Νεαροί πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και νεράντζια προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια (χωρίς ήχο)


14.00 Ομάδα νεαρών στην Αθήνα, προχώρησε σε ρίψη μολότοφ στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη.



13.55 Εκτονώθηκε η ένταση έξω από τη Γενική Γραμματεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποχωρούν οι διαδηλωτές κινούμενοι ανατολικά επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Εγνατία. 



13.50 Στο ύψος του Εδουάρδου Λω κινείται η πορεία στην Αθήνα. Διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας στους κάθετους δρόμους.



13.45
 Σε εξέλιξη η πορεία στην Αθήνα, με την κεφαλή να βρίσκεται στην οδό Σταδίου.

13.40 Λόγω των διαδηλώσεων έχει κλείσει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

13.30
 Με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης απαντάνε οι αστυνομικοί στον πετροπόλεμο των νεαρών στη Θεσσαλονίκη. Μικρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα σταθμευμένα στην οδό Αγίου Δημητρίου, ενώ καταστράφηκε και μια κάμερα σε υποκατάστημα τράπεζας απέναντι από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης.



13.20
 Έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης βρίσκεται η πορεία των μαθητών στη Θεσσαλονίκη. Μερίδα διαδηλωτών πέταξε μπουκάλια και πέτρες στο προαύλιο του κτιρίου, αλλά και προς τους αστυνομικούς. Στις κεντρικές αρτηρίες επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, λόγω των εκτροπών της κυκλοφορίας που εφαρμόζει η Τροχαία. Πριν από λίγο μαθητές έβαλαν φωτιά σε κάδους μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας στην οδό Δωδεκανήσου. Μικρή ένταση σημειώθηκε και λίγο πριν την έναρξη της πορείας στο ύψος της Αριστοτέλους, όταν μικρή ομάδα μαθητών έβαλε φωτιά σε δυο κάδους σκουπιδιών. 

13.10. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Προπύλαια.


Πηγή real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: