Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Επεισοδιακή και με σφοδρές αντιπαραθέσεις η συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Στείλτε τους προδότεςσπίτι τους!

Αντάρτικο από το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Επεισοδιακή και με σφοδρές αντιπαραθέσεις ήταν η συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, με τα στελέχη πλέον του κόμματος να συγκρούονται ανοιχτά για την επόμενη μέρα στο κόμμα, αλλά και για τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου.

Στελέχη και υποστηρικτές του Κινήματος έχουν χωριστεί πλέον σε «στρατόπεδα» και το χάσμα πλέον δείχνει να μεγαλώνει επικίνδυνα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναταραχής που επικρατεί στο κόμμα, είναι η χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής στη Θεσσαλονίκη, όπου συζητήθηκαν οι πολιτικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.
Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους υπερασπίστηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πως δεν ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση, με αποτέλεσμα να δεχτούν ταγιουχαΐσματα και τις αποδοκιμασίες άλλων στελεχών που ζητούν να φύγει άμεσα ο πρώην πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συμμετείχαν στην «κυβέρνηση του μνημονίου».
Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε και ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος παρακολουθούσε αμήχανος τους «συντρόφους» να εξαπολύουν πυρά εκατέρωθεν.
Στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου και μέλη της Νομαρχιακής, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση, στην οποία κάνουν για λόγο γιακοινοβουλευτικό πραξικόπημα της σημερινής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν πρόκειται να στηρίξουν ούτε εκλογικά ένα κόμμα κατ’ όνομα ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναγνωρίζει ως μοναδικό λάθος της διακυβέρνησής του το γεγονός ότι δεν προώθησε αρκετά γρήγορα τις επιβαλλόμενες από την Τρόικα «μεταρρυθμίσεις» που στόχο έχουν τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων.»
Παράλληλα ζητούν να πραγματοποιηθεί άμεσα Συνέδριο του κόμματος και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: