Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Καψής: Δεν με αφορά το θέμα των αποζημιώσεων-Ο Τατούλης διαψεύδει-Παραιτείται των αναδρομικών ο Ν. Νικολόπουλος



Γ. Καψής: Δεν με αφορά το θέμα των αποζημιώσεων
Το όνομα του κ. Καψή περιλαμβάνεται στις προσφυγές, ωστόσο ο ίδιος με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως το θέμα δεν τον αφορά.

«Προς αποφυγή κάθε παρανόησης θέλω να σας ενημερώσω προκαταβολικά για τα εξής. Εις ανύποπτον χρόνο και αφού είχαν δικαιωθεί και οι δύο προσφυγές μου για τα αναδρομικά των βουλευτών με εξώδικό μου προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τον πρόεδρο της Βουλής εξεχώρησα οποιαδήποτε αναδρομική αμοιβή μου στο Ταμείον Καταπολέμησης του Δημοσίου Χρέους που έχει ανοίξει η Βουλή στην τράπεζα της Ελλάδος. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος δεν με αφορά».

Σε διάψευση της αξίωσης αναδρομικών προχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο Τατούλης διαψεύδει την αξίωση αναδρομικών
Δεν διεκδικώ και «δεν με αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά», σημειώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Όπως επισημαίνει, «από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομα μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά».
Την παραίτηση από τις αξιώσεις του για την καταβολή αναδρομικών, ανακοίνωσε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος.
Παραιτείται των αναδρομικών ο Ν. Νικολόπουλος
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση 117 πρώην και συνταξιούχων βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας με αγωγές καταβολές αναδρομικών, που προκύπτουν από διαφορές των αποδοχών τους, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι ανέθεσε στον δικηγόρο του να παραιτηθεί κάθε αξίωσης από την αγωγή που είχε κατατεθεί.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Νικολόπουλος έχει ως εξής:

«Σε ανύποπτο χρόνο και δη, τον Φεβρουάριο του 2008 είχα πράγματι καταθέσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών και ενόσω δεν είχα την ιδιότητα του Βουλευτή, αγωγή όπως είχαν πράξει και εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι Βουλευτές και τέως Βουλευτές αλλά και εκατοντάδες δικαστικοί λειτουργοί με την οποία διεκδικούσα την σχετική διαφορά αναδρομικών απολαβών. Αυτή ασκήθηκε στο χρόνο εκείνο προκειμένου να διασφαλιστεί η σχετική παραγραφή, διότι με τις τότε ισχύουσες οικονομικές συνθήκες αναμενόταν σχετική νομοθετική ρύθμιση. Έγινε αλλά περιορίστηκε στους δικαστικούς λειτουργούς και ουδέποτε επεκτάθηκε στους Βουλευτές και τέως Βουλευτές.

Φυσικά δεν έχει συζητηθεί και ούτε καν έχει προσδιορισθεί η συζήτηση της. Ας σημειωθεί ότι την είχα ασκήσει σε χρόνο κατά τον οποίο δεν είχα την ιδιότητα του Βουλευτή. Με δεδομένες τις σημερινές τραγικές οικονομικές συνθήκες στην χώρα μας, έχω προ πολλού δώσει εντολή στον δικηγόρο μου να παραιτηθεί κάθε αξιώσεως από την ως άνω αγωγή σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία...»
Πηγή newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: