Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος : Η ΝΔ να καταλάβει πια ότι είναι στη κυβέρνηση!
"Η κυβέρνηση που λαμβάνει και εφαρμόζει αυτές τις αποφάσεις είναι μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ", τόνισε ο υπουργός των Οικονομικών από τη Θεσσαλονίκη, μία μέρα μετά την αποστροφή του για αντιπολιτευόμενους της συμπολίτευσης και συμπολιτευόμενους της αντιπολίτευσης. "Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ζούμε
τώρα την εμπειρία μιας τρικομματικής κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας", είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι "αυτό αποτυπώνει και τη μεγάλη συναίνεση και τη μεγάλη ανοχή και ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας".


Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι δεν είναι πια αντιπολίτευση. "Χρειάζεται προσπάθεια και χρειάζεται και τα κόμματα που τώρα μετέχουν στην Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσουν -και ιδίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση- ότι δεν είναι πια αντιπολίτευση, αλλά είναι το δεύτερο κόμμα της συμπολίτευσης. Άρα, δεν μπορεί να έχουμε και το ένα και το άλλο" επισήμανε και συνέχισε : "Δεν μπορείς να μετέχεις μόνο στο όφελος και όχι στο κόστος από μια τέτοια κίνηση, η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει ανεβάσει πάρα πολύ το επίπεδο αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό".

Απευθυνόμενος όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και σε όλους τους πολίτες, ο υπουργός των Οικονομικών σημείωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα :"Μας θεωρούν ως ένα κακό παράδειγμα, επικαλούνται πάρα πολύ συχνά το όνομά μας για να μας επιπλήξουν. Αυτό δεν το αντέχει η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού. Πρέπει να δείξουμε ξανά το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και των Ελλήνων, μια χώρα με προσόντα, μια χώρα με ιστορία, μια χώρα η οποία έχει μοναδικά πλεονεκτήματα και κυρίως έχει πολίτες, οι οποίοι έχουν ταλέντα, έχουν χαρίσματα, έχουν ικανότητες, έχουν εργατικότητα. Ε, αυτά δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Πρέπει να προστατέψουμε
την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την προοπτική του Έθνους και των Ελλήνων».

Ανύπαρκτο το φορολογικό σύστημα
Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του υπουργού των Οικονομικών ότι "το φορολογικό μας σύστημα είναι ανύπαρκτο"! Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι "πρέπει να διορθώσουμε λάθη και κενά δεκαετιών, από συστάσεως ελληνικού κράτους. Πρέπει να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων και αυτό είναι ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης που αρχίζει σήμερα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2012".

Οποιος μπορεί, είναι εθνική ανάγκη να πληρώσει το τέλος ακινήτων
"Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, τα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες με υπευθυνότητα σηκώνουν το βάρος, μετέχουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ο ρυθμός εξόφλησης των τιμολογίων είναι ίδιος με τον συνήθη μέσο ρυθμό εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ όλα τα προηγούμενα χρόνια", επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Οπως είπε, "αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό για τη συμμετοχή και την υπευθυνότητα του λαού μας, ο οποίος κάνει αυτές τις θυσίες γιατί ξέρει πως πρέπει να βγούμε από την κρίση αλώβητοι και να ανοίξουμε ένα παράθυρο και μια ελπίδα στο μέλλον".

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι "κανείς, που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία να καταβάλει το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττει η ΔΕΗ, δεν θα δει να του κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα. Θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα, όλες τις ιδιαίτερες περιπτώσεις, με όσο γίνεται μεγαλύτερη ευαισθησία και με πρακτικό πνεύμα. Αυτό είναι το περιεχόμενο της εγκυκλίου που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα".

Κατά τον υπουργό των Οικονομικών "υπάρχει ένας μηχανισμός, εύκολος και αντιγραφειοκρατικός, ώστε να διορθωθούν όλα τα λάθη και οι παραλείψεις των αρχείων της ΔΕΗ, της ΓΓΠΣ, ώστε να έχουμε ένα αρχείο ακινήτων με το εμβαδόν, με την τιμή ζώνης, με την παλαιότητα. Όπου κάποιος πλήρωσε παραπάνω, αυτό θα συμψηφιστεί με τις επόμενες δόσεις. Και θα φροντίσουμε και οι δόσεις να είναι όσο γίνεται περισσότερες".

Διαβεβαίωσε -εκ των υστέρων όπως αποδεικνύεται- ότι "δεν θα υπάρξει άνθρωπος σε κατάσταση ανάγκης -ανάπηρος, σε μηχανική υποστήριξη, ή άνεργος χωρίς άλλα εισοδήματα- που να βρεθεί σε δυσκολία. Αλλά όποιος, παρά την πίεση που υφίσταται, έχει την δυνατότητα να πληρώσει, πρέπει να το κάνει γιατί αυτό είναι μια συλλογική, εθνική προσπάθεια να σώσουμε τη χώρα και να την παραδώσουμε ακέραιη στα παιδιά μας".
Επιχειρώντας να δώσει το μέτρο της προσπάθειάς του επισήμανε ότι "όπου υπάρχουν και άλλα προβλήματα, θα τα εντοπίσουμε και θα τα λύσουμε με αυτό το πνεύμα, το οποίο πάντα πρέπει να κινεί τις ενέργειές μας. Γιατί όταν παίρνεις ένα γενικό μέτρο πάντα κάποιους αδικείς και κάποιους άλλους, ενδεχομένως, ευνοείς και αυτό πρέπει να αποκαθίσταται μετά, μέσα από τους εφαρμοστικούς κανόνες, όπως κάνουμε και στην περίπτωση αυτή».Απάντηση ΝΔ, δια στόματος του Γ. Διευθυντή της, στις δηλώσεις Βενιζέλου

Απάντηση ΝΔ, δια στόματος του Γ. Διευθυντή της Σκορδά, στις δηλώσεις Βενιζέλου (Ηχητικό)

"Αυτή είναι η άποψη του κ. Βενιζέλου και λυπάμαι πάρα πολύ που προσπαθεί να δώσει μία διάσταση στα πράγματα που δεν την έχουν", δήλωσε στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου, ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, ο Θανάσης Σκορδάς, ερωτώμενος για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, από την Θεσσαλονίκη, περί συνειδητοποίησης, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ότι δεν είναι πια αντιπολίτευση, αλλά το δεύτερο κόμμα της συμπολίτευσης.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Σκορδά εδώ
ΠΗΓΗ protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: