Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μονόδρομος για τον Ολυμπιακό η νίκη κόντρα στην Κάχα



Την Κάχα Λαμποράλ θα υποδεχτεί απόψε (22:00, ΝΕΤ ) ο Ολυμπιακός σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας, καθώς σε περίπτωση νίκης είναι με το «ένα πόδι» στο Τοp 16 ενώ αν ηττηθεί κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν πάση θυσία τη νίκη και αν είναι δυνατό και μεγαλύτερη από δύο πόντους που είχαν χάσει στη Βιτόρια. Αν γίνει αυτό οι κυπελλούχοι Ελλάδος θα βρεθούν πάνω από τη σημερινή τους αντίπαλο στη 3η θέση της βαθμολογίας, κρατώντας στην περίπτωση αυτή τη τύχη στα χέρια τους.

Σε διαφορετική περίπτωση όμως ο Ολυμπιακός θα μείνει στις τρεις νίκες-δύο δηλαδή μακριά από τις Κάχα, Καντού και Φενέρ- και θα βρεθεί ισόβαθμος με Μπιλμπάο και Νανσί. Εκεί τα πράγματα μπλέκουν-με τους Πειραιώτες να υστερούν σε ισοβαθμία με την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη- γι’ αυτό στον Ολυμπιακό θέλουν σήμερα τη νίκη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αγωνιστικά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο καθώς έχει όλους –πλην φυσικά του Βασιλόπουλου- τους παίκτες στη διάθεση του και θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τον καταρτισμό της δωδεκάδας.

Από την άλλη στην Κάχα υπάρχουν αρκετά προβλήματα αφού η ομάδα θα παραταχθεί χωρίς τους Σεραφέν και Ντράγκιτς που έφυγαν για το ΝΒΑ αλλά και τον τραυματία Μίλκο Μπιέλιτσα. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο σέντερ Γκόλούμποβιτς ωστόσο το κενό στην γραμμή των ψηλών παραμένει μεγάλο.

Α' ΟΜΙΛΟΣ

8η αγωνιστική

Μπιλμπάο-Καντού 64-67
Νανσί-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 53-73
Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 22:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 5-3
2. Καντού 5-3
3. Κάχα Λαμποράλ 4-3 *
4. Ολυμπιακός 3-4 *
5. Μπιλμπάο 3-5
6. Νανσί 3-5

*Ένα παιχνίδι λιγότερο
ΠΗΓΗ ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: