Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ



OΔήμαρχος Ηλιούπολης και η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης σας προσκαλούν στα εγκαίνια του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου του Δήμου, που θα γίνουν στις 12/12/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30, στην οδό Καραμανλή 12 και Ιάσονος, στην Κάτω Ηλιούπολη.
Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης και στις οικογένειές τους. Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή .
Στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο παρέχονται δωρεάν (με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων) υπηρεσίες αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων.
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου θα αναπτύσσονται επίσης δραστηριότητες παιδαγωγικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκδρομές πολιτιστικού χαρακτήρα, επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων, εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, προγράμματα πρόληψης ευαισθητοποίησης και αγωγής στην Κοινότητα.
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Βασίλης Βαλασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: