Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Υπεγράφη η πρώτη εξουσιοδότηση από βουλευτή για έρευνα λογαριασμών στις ελβετικές τράπεζες


Υπεγράφη η πρώτη εξουσιοδότηση από βουλευτή για έρευνα λογαριασμών στις ελβετικές τράπεζες, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες του Ελβετού βουλευτή κ. Ιωσήφ Ζησιάδη για Έλληνες πολιτικούς που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. 


Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μαρία Κυριακοπούλου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών κ. Ευάγγελο Αργύρη με την οποία εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να απευθυνθεί προς τις αρμόδιες ελβετικές αρχές και τράπεζες, και να λάβει κάθε σχετικό στοιχείο, προκειμένου να διαπιστώσεί ότι δεν τηρεί λογαριασμό σε ελβετικές τράπεζες. 

"Ήδη η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με τους αντιπροσώπους του έχει κλονιστεί σοβαρά και δεν μπορούμε να αφήνουμε περιθώρια για περαιτέρω αμφισβήτηση και διασυρμό του πολιτικού κόσμου. Πρώτοι πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα, και να γίνουμε ταγοί στην ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης των πολιτών", αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κυρία Κυριακοπούλου.

Πηγή real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: