Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Στον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ



Ενιαίοι όροι θα ισχύουν για την περίθαλψη, την αγορά φαρμάκων και τις «καλύψεις»

Ενιαίες παροχές υγείας, με αναπροσαρμογές ως επί το πλείστον προς τα κάτω, θα έχουν από την 1/1/2012 οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, οι οποίοι εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχών και Υπηρεσιών Υγείας.

Οπως προβλέπουν οι ανακοινώσεις που άρχισαν να εκδίδουν τα ασφαλιστικά ταμεία, οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ.
Η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα σε συνταγολόγιο ενιαίου τύπου και θα ισχύουν ενιαίοι όροι για την περίθαλψη, την αγορά φαρμάκων και υλικών, καθώς και ενιαίες «καλύψεις».
Ο διοικητής του ΟΓΑ Π. Πέτρουλας καλεί τους ασφαλισμένους να καταβάλουν έγκαιρα τις ασφαλιστικές εισφορές και όσοι έχουν καθυστερούμενες εισφορές να ενταχθούν άμεσα στην ευνοϊκή ρύθμιση έτσι ώστε «το βιβλιάριο υγείας να είναι σε ισχύ και να έχουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές παροχές».
Προτεραιότητα
Ταυτόχρονα, με εγκύκλιο του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, δίνεται προτεραιότητα στην έκδοση αποφάσεων που αφορούν επιδόματα ασθενείας και μητρότητας που πληρώνονται μέσω ΔΙΑΣ. Οι υπάλληλοι που παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά των ασφαλισμένων θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην καταχώριση των στοιχείων τους και να πιστώνουν τον αριθμό λογαριασμού του δικαιούχου ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα (έχει παρατηρηθεί ότι πιστώνονται λάθος λογαριασμοί και η διαδικασία της διόρθωσης είναι χρονοβόρα). Μετά την πίστωση του ποσού στον λογαριασμό του δικαιούχου, τα δικαιολογητικά της κάθε παροχής θα ακυρώνονται.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ 20/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: