Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Γιώργος Μπουλμπασάκος (ΕΙΝΑΠ) : Θα χαθούν κύτταρα επιστημονικής πληροφόρησης



Ως ΕΙΝΑΠ, έγκαιρα είχαμε ζητήσει την εξαίρεση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία από την εφεδρεία.
Ο πολλαπλός μορφωτικός και κοινωνικός ρόλος των ιατρικών νοσοκομειακών βιβλιοθηκών απαξιώνεται από την κυβερνητική πολιτική και, έτσι, κινδυνεύουμε να χάσουμε απαραίτητα κύτταρα επιστημονικής πληροφόρησης, και μάλιστα σε καιρούς που οι ανάγκες διαρκώς μεγαλώνουν.

Το υπουργείο Υγείας, στην πρώτη εφαρμογή του απάνθρωπου μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, εξαίρεσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σε ένα από τα τελευταία υπουργικά συμβούλια της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε ότι ίσως και οι γιατροί του ΕΣΥ θα πρέπει να είναι η επόμενη δεξαμενή απολύσεων.
Εάν με την πρώτη εφαρμογή του μέτρου στα νοσοκομεία έχουμε παράπλευρες απώλειες, αυτές των ιατρικών βιβλιοθηκών, πολύ φοβούμαι ότι με τη δεύτερη εφαρμογή του θα αποψιλωθεί το ΕΣΥ από έμπειρους συναδέλφους, με σοβαρές επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών Υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία.
Στο ΕΣΥ δεν περισσεύουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Αντίθετα, πολλά νοσοκομεία και κλινικές στενάζουν από ελλείψεις προσωπικού.
Επιτέλους, υπάρχουν ιεραρχήσεις, υπάρχουν προτεραιότητες, υπάρχουν κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου που πρέπει πάντα να σεβόμαστε, όσο άσχημα και να είναι τα πράγματα.

* Ο Γ. Μπουλμπασάκος είναι διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Αθήνας "Ευαγγελισμός" και ειδικός γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).
ΑΥΓΗ 25/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: