Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία σοκ από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους- Έβαλαν υποψήφιες για το Λιμενικό να κάνουν κουτσό γυμνές!



Εξευτελιστική και σεξιστική μεταχείριση γυναικών σε διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος, κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, ζητώντας να ερευνηθεί άμεσα η υπόθεση.
Επικαλούμενη μαρτυρία υποψήφιας στον διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος για κατάταξη αξιωματικών ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, υποστηρίζει ότι υποψήφιες εξαναγκάστηκαν να υποβληθούν σε υγειονομική εξέταση, χωρίς αυτό να αναφέρεται στην προκήρυξη.
Σύμφωνα με τα όσα είπε η βουλευτής στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Ισότητας, οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής που απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα.
Όπως ανέφερε η Ευ. Αμμανατίδου, "η γυναίκα γιατρός αφού τις ακροάστηκε αποχώρησε από την αίθουσα και στην συνέχεια και ενώ ήταν γυμνές οι υποψήφιες, αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών".
Όπως δήλωσε η βουλευτής, αν ισχύουν οι καταγγελίες τίθεται ζήτημα "σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων".
Παρέμβαση και από τους Οικολόγους Πράσινους
Εκτός από την καταγγελία της κας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, επιστολή για το θέμα έστειλαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Ζητούν την άμεση διερεύνηση, σημειώνοντας ότι "η προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των γυναικών και η σαφής σεξουαλική παρενόχληση που περιγράφεται στην καταγγελία, συνιστά κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων αλλά και παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας".
Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη "οφείλει μία άμεση και πειστική απάντηση και οι αρχές οφείλουν να προχωρήσουν, εφόσον ελεγχθούν οι καταγγελίες, στην παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων".

ΠΗΓΗ news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: