Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Πυκνώνουν οι επαφές πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Γέφυρες με το χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς ρίχνουν πρώην στελέχη του ΠαΣοΚ, στα πλαίσια μιας αντιμνημονιακής συνεργασίας. Σήμερα, στην Πάτρα, η Σοφία Σακοράφα συμμετέχει σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, στην οποία θα παραβρεθούν και ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Αλ. Τσίπρας και το στέλεχός του Μ. Γλέζος.


Συγκεκριμένα, σε πολιτική εκδήλωση που οργανώνει η Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, Παρασκευή στις 19:30, στο κινηματοθέατρο «ΠΑΝΘΕΟΝ», συναντώντας οι Σ. Σακοράφα, Αλ. τσίπρας και Μ. Γλέζος, στο πλαίσιο της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου, με στόχο τη διεκδίκηση της εξουσίας από τα αριστερά

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», δεν πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή της ανεξάρτητης βουλευτού, που προέρχεται από το χώρο του ΠαΣοΚ, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο διάστημα έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε αρκετές εκδηλώσεις του χώρου της Ριζοσπαστικής ΑριστεράΜάλιστα, σε λίγες ημέρες (7 Δεκεμβρίου) η Τοπική Επιτροπή Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: «Λύση υπάρχει, είναι αριστερά", στην οποία μετέχουν η κυρία Σακοράφα, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ κ. Δ. Βίτσας, το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Θεωνάς - χαιρετισμό θα απευθύνει ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Αθανασίου.Εκδήλωση-Συζήτηση με Θέμα: «ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» στην Αργυρούπολη

Παράλληλα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε, τέλος Νοεμβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΝ, έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Χωρίς επιστροφή - Από τον Κέυνς στη Θάτσερ. Καπιταλιστικές Κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός» που έγραψαν δυο στελέχη του ΣΥΝ, η κ. Σακοράφα στην ομιλία της μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου δυνάμεων κατά του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας.

Στελέχη από το επιτελείο του ΣΥΝ επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως ενδέχεται οι σχέσεις της κ. Σακοράφα με το ΣΥΡΙΖΑ να εξελιχθούν και σε εκλογική συνεργασία. Μάλιστα, η βουλευτής και ο επικεφαλής του κόμματος κατέθεσεαν κοινή ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσυνδέσει την καταβολή του έκτακτου τέλους για τα ακίνητα από την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: