Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ



 Ημερίδα με θέμα τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ σε τρεις ενότητες: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και την ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, πραγματοποιείται από τον Όμιλο UNESCO Noμού Πειραιώς και Νήσων, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, στο Ξενοδοχείο HILTON, στα πλαίσια του forum MONEY SHOW.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η νέα “Ελληνοδιεθνής” Μ.Κ.Ο με Πρόεδρο τον Δρ Κουτσούκο Αναστάσιο, που θα βραβεύσει τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, για την προσφορά του στον πολιτισμό και την κοινωνία.

Πρώτη ενότητα : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ(10.00-12.00, Αίθουσα ΕΡΑΤΩ 2):
Έναρξη Ημερίδας από τον Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων & Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO
Χαιρετισμοί – Παρεμβάσεις, Άννα Βερούλη, Ολυμπιονίκης, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος UNICEF - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
«Κοινωνική Πολιτική & Αυτοδιοίκηση. Νέο Περιβάλλον Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του Καλλικράτη», Στέφανος Χρήστου, Αντιπεριφεριάρχης Πειραιώς
Άγνή Βλαβιανού –Αρβανίτη, Πρόεδρος Βιοπολιτικής
«Εθελοντισμός και ο Κοινωνικός Ρόλος του Αθλητισμού» Νίκος Μιχαλόπουλος, Αθλητής, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας
«Η σημασία της αλληλεγγύης στη σημερινή κρίση» - κ. Στάθης Πανταζής Διευθυντής Σύνταξης περιοδικού EDUCATION LIFE
Γαληνός Λαουτάρης, Επιχειρηματία, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας, Πρόεδρος Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδος
«Κιβωτός του Κόσμου & Εθελοντισμός» - πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, Ιδρυτής του Ιδρύματος «Κιβωτός του Κόσμου»
«Κοινωνική Πολιτική & Άνθρωπος» Αλέξης Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ
«ΚΡΙΚΟΣ ΖΩΗΣ» κα Μαίρη Σταθάκη, Πρόεδρος Συλλόγου ΚΡΙΚΟ ΖΩΗΣ
«Εθελοντισμός AIESEC Πανεπιστήμιο Πειραιά» κα Αγγελική Στάθη Πρόεδρος aiesec πανεπιστήμιου Πειραιά
Αναστασία Αιβατιάδου, Εθελόντρια
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ Άννα Βερούλη, Ολυμπιονίκης,Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος UNICEF, Άγνή Βλαβιανού –Αρβανίτη, Πρόεδρος Βιοπολιτικής,Γαληνός Λαουτάρης, Επιχειρηματία, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας, Πρόεδρος Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδος, «Κιβωτός του Κόσμου & Εθελοντισμός» - πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, Ιδρυτής του Ιδρύματος «Κιβωτός του Κόσμου», κα Μαίρη Σταθάκη, Πρόεδρος Συλλόγου ΚΡΙΚΟ ΖΩΗΣ.
Δεύτερη ενότητα : ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΝΕΟΛΑΙΑ (14.00-16.00, Αίθουσα ΘΑΛΕΙΑ):
Έναρξη Ημερίδας από τον Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων & Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO Αντώνης Γλύκας, Διευθυντής του Τομέα Αθλητισμού Ομίλου UNESCO Πειραιά και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού.
Στην ημερίδα θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού και του αθλητισμού πρόεδροι και εκπρόσωποι από την ΕΠΟ, την ΕΠΣΠ, την ΠΕΦΟ, από αθλητικούς συλλόγους, ενώσεις καθώς και προπονητές, διαιτητές και αθλητικοί φορείς.
Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Αντώνης Γλύκας, Διευθυντής του Τομέα Αθλητισμού Ομίλου UNESCO Πειραιά και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού.

Τρίτη ενότητα : ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ- ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΩΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (16.00-18.00 Αίθουσα ΕΡΑΤΩ 2)
Χαιρετισμός από τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων & Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO Χαιρετισμός από την Έρη Ρίτσου
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
« Τόποι Λατρείας στην Ελλάδα και στον Μουσουλμανικό Κόσμο» από τον Βουλευτή Β Αθηνών και Εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ κ. Αϊβαλιώτη
Αλέξης Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ
«Ανάδειξη της Εθνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, Ακαδημαϊκός, Πληρεξούσιος Υπουργός
«Η Μονεμβασία ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» - κος Παναγιώτης Αλεξάκης, Καθηγητής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών.
Νεκτάριος Σκάγκος, αρχαιολόγος της Ε΄ Εφορείας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων
«Μονεμβάσια: Παρελθόν, Παρών και Μέλλον» Καλλιγά Χάρις, PhD Αρχιτέκτων-Ιστορικός
Κος Γιώργος Αικατερινίδης, Δρ. Λαογραφίας
Λ. Γκούμας, Εκδότης
Μουσικό Πρόγραμμα από τον Πάνο Γούσαλη σε μελοποιημένη ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Στο πιάνο ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Τέλος θα διανεμηθεί στους ομιλητές και τους τιμώμενους το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012, του Ομίλου UNESCO Πειραιά, με επιλεγμένα μνημεία που βρίσκονται στην Ήπειρο της Αμερικής και έχουν καταγραφεί στον ειδικό κατάλογο της UNESCO ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανοίγοντας έτσι ένα νέο «παράθυρο» στον κόσμο.
Σκοπός και αυτής της έκδοσης είναι να αποτελέσει όχι μόνο ένα «κόσμημα» υψηλής αισθητικής αξίας, αλλά κυρίως ένα εργαλείο πληροφόρησης και γνώσης για το ευρύ κοινό, που θα έχει την ευκαιρία, μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου, να γνωρίσει ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία φυσικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, (εκδόσεις ΔΟΜΙΚΗ).

Τις ημερίδες θα ανοίξει η Χορωδία ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΓΩ, υπό την Διεύθυνση του Παντελή Γούσα και κλείνουν με παραδοσιακούς χορούς από συγκροτήματα παραδοσιακών χορών. Συντονίστρια: Μαντά Ξανθένια, Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων
Τέλος, θα λειτουργεί, στο Lobby 1 του Ξενοδοχείου HILTON, από τις 10.00πμ-20.00μ.μ, σημαντική έκθεση εικαστικών, από 50 ζωγράφους, μέλη και φίλους του Ομίλου UNESCO Πειραιά και θα ευχηθούν με το δικό τους εικαστικό τρόπο, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ATLANTIS FM. Grande Secreto, Educationlife
Δρ Κουτσουκος Αναστάσιος
Πρόεδρος “Ελληνοδιεθνής” Μ.Κ.Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια: