Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Νέα σοκαριστική υπόθεση ασέλγειας σε μαθητές


Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από αστυνομικούς στο Ρέθυμνο ένας 47χρονος εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

Η αστυνομική έρευνα και η σύλληψη του δράστη, ήταν αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών που έλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου. 

Σύμφωνα με αυτές, ο 47χρονος, προσέγγιζε τα ανήλικα παιδιά, λόγω της ιδιότητός του, και με επιδέξιους τρόπους και προτροπέςκατάφερνε να κάμπτει την αντίστασή τους και να συνευρίσκεται μαζί τους.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του εκπαιδευτικού και του προπονητή καλαθοσφαίρισης, παιδικών - εφηβικών τμημάτων τοπικής Ομάδας, προσέγγιζε ανήλικους μαθητές, τους μετέφερε σε ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές έκαμπτε την αντίστασή τους, προτρέποντας τα, αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους, και κατόπιν - σε αρκετές περιπτώσεις - με τον ίδιο. 

Οι ασελγείς πράξεις συνέβαιναν, είτε σε σπίτια που διατηρούσε, είτε στο αυτοκίνητό του. Οι συνεννοήσεις μεταξύ του ιδίου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω « chat » σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού ισχυροποιήθηκαν τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, διενεργήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου καταλήφθηκε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις με δύο ανήλικους σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακοί δίσκοι και περιοδικά με πορνογραφικό υλικό.

Οι συναντήσεις του 47χρονου με ανήλικους, επιβεβαιώθηκαν και από άλλους μαθητές, οι οποίοι, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, τέθηκαν σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από παιδοψυχολόγους της αστυνομίας και παιδοψυχίατρους από τις τοπικές νοσηλευτικές δομές.

Η αστυνομική έρευνα, καθώς και η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή παιδοψυχολόγων και παιδοψυχίατρων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. 

Διαβάστε: Καθηγητής ασελγούσε σε ανήλικους έναντι αμοιβής

Δεν υπάρχουν σχόλια: