Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Στέλεχος της τρόικας στο Reuters: «Μη θεωρείτε δεδομένο το νέο πακέτο»

Στέλεχος της τρόικας στο Reuters: «Μη θεωρείτε δεδομένο το νέο πακέτο»
Πρόοδο χωρίς εγγυημένο  αποτέλεσμα σημειώνουν οι στυνομιλίες για το ελληνικό PSI, εκτίμησε στο Reuters, διατηρώντας την ανωνυμία του, ανώτατος αξιωματούχος της τρόικας. Ο ίδιος επεφύλαξε μία αναφορά - βόμβα που είναι απολύτως ενδεικτική του έντονου προβληματισμού που διακατέχει πλέον τους εκπροσώπους των πιστωτών: «Το νέο πακέτο βοήθειας δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο».

«Oι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι εποικοδομητικές και χρήσιμες, αλλά σε αυτό το σημείο είναι πολύ νωρίς να πούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», δήλωσε ο αξιωματούχος
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο ίδιος αρκέστηκε να πει ότι «στόχος μας παραμένει το πρόγραμμα να έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει εγγύηση ότι η ανταλλαγή θα είναι εθελοντική, θα σας πω: "Φυσικά, τίποτα δεν είναι εγγυημένο"».
Υπό όρους η νέα βοήθεια
Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρεί ποσό, σημειώνοντας με νόημα πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να μην θεωρεί δεδομένη τη νέα βοήθεια.
«Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο», διεμήνυσε και τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να το κατανοήσουν αυτό
Το κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: