Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Οιωνοί για το 2012 χωρίς οιωνοσκοπίες



του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ τ. βουλευτή, τ. ευρωβουλευτή και τ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Δεν χρειάζονται οιωνοσκοπίες ούτε μαντικές ικανότητες για να προβλέψει κανείς με μεγάλη άνεση τα δεινά που μας περιμένουν το... σωτήριον –ψυχής τε και σώματος συν πατρίδος- έτος 2012. Δεινά μάλιστα που θα μεγιστοποιηθούν, κοντά στον νου και η γνώση, διότι ήταν προδιαγεγραμμένα εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, με ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ τους τελευταίους 27 μήνες πανθομολογούμενης κυβερνητικής αποτυχίας και ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΟΥΣ. Οι οποίοι εξακολουθούν αναισχύντως να συμβάλλουν στην πλήρη αποδυνάμωση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ με τη στάση τους στο θέμα της διαδοχής, επιτείνοντας την υφιστάμενη ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.


Ευθύνη δεν φέρουν ΜΟΝΟ οι επίδοξοι εραστές της αρχηγίας, αλλά το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΑΣΟΚ, με προεξάρχοντα –βεβαίως βεβαίως– τον Παπανδρέου τον τρίτο, ο οποίος, κατά δήλωσή του, δεν θέλει να είναι «το εξιλαστήριο θύμα», ενώ στη συνείδηση των πλείστων Ελλήνων είναι ο αδιαμφισβήτητος ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ της υποδούλωσης της χώρας μας και του λαού μας σε ξένα και αδηφάγα αφεντικά.

Οι τρεις επικρατέστεροι εκ των αρχομανών του ΠΑΣΟΚ που διεκδικούν την αρχηγία –ο Παπανδρέου ο τρίτος θα παραιτηθεί μετά βεβαιότητος, αφού θα έχει κάνει προηγουμένως το κομμάτι του, φλυαρώντας εκ νέου ακατάσχετα με στόχο μια ανέφικτη δικαίωση– δεν έχουν τέταρτο αντίπαλο. Η γνωστή αρχιφιλόδοξη κυρία θεωρείται ανύπαρκτη στους κόλπους του κόμματος, ο Ραγκούσης αποτελεί καμένο χαρτί μετά το πλήγμα στον τουρισμό της χώρας λόγω εμμονής στην καταρράκωση των ταξιτζήδων, όσο για τους παπανδρεϊκούς Ρέππα, Παπουτσή, Ευθυμίου κ.ά. περιττεύει κάθε συζήτηση.

Σοβαρή και μη αναμενόμενη υποψηφιότητα θα ήταν εκείνη του Κώστα Λαλιώτη. Ο Λαλιώτης έμεινε ΑΦΘΑΡΤΟΣ όλα τα κρίσιμα χρόνια των εγκληματικών αποφάσεων του Παπανδρέου του τρίτου. Θυμίζω ότι ξηλώθηκε από τον Σημίτη όταν ήταν επιτυχημένος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, επειδή είχε κάνει κάποια επιβαλλόμενη αντιαμερικανική δήλωση, και αντικαταστάθηκε από τον φιλοαμερικανό και νυν υποψήφιο αρχηγό Χρυσοχοΐδη (που εμφανίζεται σήμερα ως... κατήγορος του Μνημονίου!). Θυμίζω ακόμα ότι ο Λαλιώτης υπήρξε ο πιο αγαπημένος, ικανοτήτων ένεκεν, συνεργάτης του Ανδρέα. Μια τέτοια υποψηφιότητα θα τάραζε τα λιμνάζοντα ύδατα στο ΠΑΣΟΚ και θα καθιστούσε πιο αβέβαιη και πιο ενδιαφέρουσα τη δελφινομαχία στο καταρρέον πλέον ιστορικό αυτό κόμμα.

Οι δυσοίωνες, βέβαια, προβλέψεις για το 2012, που θα μας μπει ένα δευτερόλεπτο μετά τα μεσάνυχτα (και δεν θα μας βγει για 366 ημέρες, δίσεκτον γαρ το νέον έτος), ελάχιστα θα επηρεαστούν από τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ. Άλλοι, εξωελληνικοί κυρίως, παράγοντες –η άτεγκτη «τρόικα» καταφθάνει στις 15 του μηνός– θα προσδιορίσουν τις εξελίξεις, εμμένοντας στην ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ. Οι εκλογές τις οποίες έχουν βαλθεί να καθυστερήσουν λυτοί και δεμένοι, τόσο οι ζηλωτές του τραπεζίτη-πρωθυπουργού όσο και οι εν τη αλλοδαπή θιασώτες του, δεν πρόκειται να αλλάξουν επί τα βελτίω τα πράγματα. Ακόμα και ενδεχόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά θα ασκεί την εξουσία υπό αυστηρή επιτήρηση. Εκτός και... αναβλέψουν οι ξένοι δυνάστες μας, αντιλαμβανόμενοι υπό την πίεση ακλόνητων επιχειρημάτων του νέου πρωθυπουργού ότι το μέχρι τούδε φάρμακο με το οποίο μάς πότιζαν ήταν θανατηφόρο, ή εάν φοβηθούν –ο φόβος αυτός εκτιμώ ότι ελλοχεύει άρρητα στις διαβουλεύσεις τους– πως σε περίπτωση που διαρραγεί ο «αδύνατος κρίκος» της Ελλάδος, θα συμπαρασύρει σε διάλυση την Ευρωζώνη.

Η πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ φρονώ ότι δεν πρέπει να θεωρείται αμελητέα. Διότι, πρώτον, άλλο οι δημοσκοπήσεις και άλλο η επιλογή του κάθε ψηφοφόρου πριν ρίξει τον φάκελό του στην κάλπη. Και, δεύτερον, επειδή οι άοκνες προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να πείσει όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμπράξουν εκλογικά, διατηρώντας η καθεμία τη φυσιογνωμία της, απέτυχαν. Εάν οι προσπάθειες αυτές είχαν καρποφορήσει, το κομματικό μας σκηνικό θα μπορούσε να ανατραπεί ριζικά, περιορίζοντας το ποσοστό της ΝΔ.

Τούτων δοθέντων και με τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, καταφεύγω ως υπόθεση εργασίας στην αυτοδυναμία της. Σε μια τέτοια περίπτωση η εκλεγείσα κυβέρνηση θα είχε τη δυνατότητα να ασκεί εξωτερική πολιτική. Θα ανακήρυσσε ΑΜΕΣΩΣ την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας (ΑΟΖ), θα αντιμετώπιζε μαχητικά τις παράλογες αξιώσεις των Σκοπίων, προσφεύγοντας και από την πλευρά της Ελλάδας ως απάντηση στην προηγηθείσα προσφυγή των θρασύτατων γειτόνων μας στο Δικαστήριο της Χάγης –η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αδιαφορήσει πλήρως σε εκείνη την προσφυγή– και θα έθετε σε νέες βάσεις τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας.

Με επίκαιρη αφορμή τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ ότι οι Τούρκοι επί πρωθυπουργίας της αδίστακτης Τανσού Τσιλέρ πυρπολούσαν τεράστιες εκτάσεις, πρωτίστως στα νησιά μας (Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Ικαρία, Κρήτη), αλλά και στην ενδοχώρα μας –ο ανεκδιήγητος Γιλμάζ πήρε πίσω αυτές τις αποκαλύψεις, μιλώντας για... «διαστρέβλωση δηλώσεων» και για... «Έλληνες που καίνε τουρκικά δάση»!– ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητούσε αποζημιώσεις με ατράνταχτα στοιχεία και μέσω διεθνών δικαστηρίων. Πολύ περισσότερο αφού η ΕΥΠ είχε πληροφορίες, αλλά έκλεινε, φαίνεται, τα μάτια της με τσιρότο...


ΥΓ.: Διπλασιάστηκαν φέτος εκείνοι που καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους. Τα συσσίτια πληθύνονται. Πείνα και των γονέων. Και μεγάλη και ακατασίγαστη οργή. Οργή και μίσος για τους υπαίτιους.
.paron.

Δεν υπάρχουν σχόλια: