Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπαδήμος τώρα «τρέχει»

«Τρέχει» τώρα ο Παπαδήμος 
Την απόφασή του να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο, ενόψει των συναντήσεων με την τρόικα αλλά και λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται λόγω της δυσαρμονίας και της αποσυσπείρωσης της κυβέρνησης.



Επιταχύνεται η κυβερνητική δραστηριότητα ενόψει της επανόδου της τρόικας στην Αθήνα, στα μέσα του μήνα ( 16 Ιανουαρίου), για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας.

   


Έτσι, στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, πρόκειται να συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι διαδοχικά με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη (12.00) και τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο (14.00). 

   


Το απόγευμα την πόρτα του γραφείου του πρωθυπουργού θα περάσουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης (16.00) και ακολούθως ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (17.00).

   


Αύριο, ο κ. Παπαδήμος έχει προγραμματίσει διαδοχικές συναντήσεις με τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΕ, την Συνομοσπονδία των Εμπόρων, την ΓΣΒΕ και ΣΕΛΠΕ, ενώ την Πέμπτη προγραμματίζεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι εκρεμμότητες που δεν έχουν μέχρι τώρα διευθετηθεί.


Ο κ. Παπαδήμος σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» θα προσπαθήσει να περάσει πολυνομοσχέδιο-σκούπα που θα επισπεύδει τις μεταρρυθμίσεις. Ο πρωθυπουργός φέρετα αποφασισμένος να λύσει τους γόρδιους δεσμούς που έχουν προκύψει από τη δυσλειτουργία της πρώην και της νυν κυβέρνησης λόγω διαφορετικής άποψης σε επίμαχα ζητήματα.


Παράλληλα το πολυνομοσχέδιο θα αποτελέσει και το κρας-τεστ για τη στήριξη της κυβέρνησης από τα τρία συμμετέχοντα κόμματα και τους πολιτικούς τους αρχηγούς, Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να επιθυμεί την παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ ο κ. Σαμαράς ζητά εναγωνίως εκλογές λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα και ο κ. Καρατζαφερης θέτει όρους για την παραμονή του. Όλα αυτά τα δεδομένα καθιστούν για τον κ. Παπαδήμο που δεν επιθυμεί διακοσμητικό ρόλο, ακόμη πιο αναγκαία την προώθηση του κυβερνητικού έργου, σύμφωνα πάντα με τη συγκατάθεση των δανειστών μας.
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: