Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Παπαρήγα: «Δυνατός λαός, όχι ισχυρή κυβέρνηση»


Να μη βγει ισχυρή κυβέρνηση από τις προσεχείς εκλογές, ζήτησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
 
«Αυτό που μπορεί να γίνει, είναι να βγει δυνατός ο λαός και να μπορεί να παρεμβάλει εμπόδια στο έργο της επόμενης κυβέρνησης. Να μη φοβηθεί. Αν δεν μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση θα τα βρουν. Ήδη, έχουν ετοιμαστεί. Μην ακούτε τον κ. Σαμαρά, μην ακούτε τι λέει ο κ. Παπανδρέου, ή ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ήδη υπάρχουν και οι πρόθυμοι να συμβάλουν. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο που να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση καθόλου και να παρέμβει ο λαός. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση φιλολαϊκή», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα. 

Υποστήριξε δε, πως δεν μπορεί να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση, «με όρους συνύπαρξης με τα μονοπώλια και διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ», ενώ εξήγησε γιατί το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας:

«Αν μπορούσαμε, αυτή τη στιγμή, με τη συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση, να ανακόψουμε τις συνέπειες της κρίσης και να λύσουμε τα προβλήματα του λαού θα παίρναμε μέρος. Και τολμηροί είμαστε και τα ρίσκα παίρνουμε. Αυτό είναι, όμως, αδύνατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: