Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν ούτε ένα δολάριο για να σώσουν την Ευρώπη



Η Ευρώπη πρέπει να επιλύσει την κρίση χρέους της ευρωζώνης χωρίς καμία βοήθεια από τις ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τρίτη σε ιταλική εφημερίδα, το φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιτ Ρόμνι. 


«Οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δική τους κρίση και δεν θα δώσουν ούτε ένα δολάριο για να σώσουν την Ευρώπη» τόνισε ο Μ.Ρόμνι σε συνέντευξή του στη La Stampa. 




Ο πρώην γερουσιαστής της Μασσαχουσέττης πρόσθεσε ότι γνωρίζει πως μια κατάρρευση της Ευρώπης θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και ότι είναι προς το συμφέρον της Ουάσινγκτον να την αποφύγει. 



«Ωστόσο, δεν είναι δική μας δουλειά να την αποφύγουμε. Οι Ευρωπαίοι έχουν υποχρέωση να επιλύσουν την κρίση που αντιμετωπίζουν με τα μέσα που διαθέτουν» τόνισε ο Μιτ Ρόμνι. 



«Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, όλες έχουν τους πόρους να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να επιλύσουν την κρίση εμπιστοσύνης, να επενδύσουν και ν΄αρχίσουν να ανακάμπτουν πάλι, ιδανικά μέσω της πραγματικής οικονομίας της αγοράς» υπογράμμισε.



Ξεκινά η κούρσα για το χρίσμα


Από την Αϊόβα ξεκινά την Τρίτη η κούρσα των προκριματικών ψηφοφοριών που θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι για να αναδείξουν τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο που θα αναμετρηθεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2012 με τον Μπαράκ Ομπάμα.



Περίπου 120.000 ψηφοφόροι λαμβάνουν μέρος στις ψηφοφορίες της Τρίτης που θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία, δημόσια κτίρια και σπίτια για την ανάδειξη 28 εκλεκτόρων που θα στείλει η Αϊόβα στο Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο στην Φλόριντα τον Αύγουστο.



Ο Μιτ Ρόμνι, ο Ρον Πολ και ο Ρικ Σαντόρουμ ηγούνται της κούρσας και έπονται οι Ρικ Πέρι, Μισέλ Μπάκμαν και ο Νιουτ Γκίγκριτς.



Μικρό προβάδισμα διατηρεί ο Μιτ Ρόμνι και ακολουθεί ο Ρον Πολ, ο Τεξανός βουλευτής, ενώ ανοδικά κινείται ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια Ρικ Σαντόρουμ. Ωστόσο, η αναμέτρηση παραμένει απρόβλεπτη.



Ο Μιτ Ρόμνι φαίνεται ότι θα είναι ο νικητής των προκριματικών εκλογών στο Νιου Χαμσάιρ στις 10 Ιανουαρίου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με δυο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. 



Ο πρώην κυβερνήτης της Μασσαχουσέττης, που διατηρεί εξοχικό στο Νιου Χαμσάιρ, συγκεντρώνει ποσοστό 43% στην δημοσκόπηση του 7 News/Suffolk University και 41% σε αυτή της εταιρίας Magellan Strategies. 



Ο αντίπαλός του, βουλευτής από το Τέξας, Ρον Πολ, συγκεντρώνει 17% και 21% αντίστοιχα στις δύο δημοσκοπήσεις.



Εάν κερδίσει την Αϊόβα και στη συνέχεια το Νιού Χαμσάιρ, ο Μιτ Ρόμνι θα έχει κάνει μεγάλα βήματα για να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: