Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο - Πέφτει η θερμοκρασία


Η Ελλάδα μπαίνει... στην κατάψυξη
Θεοφάνια με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας στην... κατάψυξη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι οι οποίοι εκτιμούν ότι από σήμερα το απόγευμα έρχεται στην Ελλάδα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας.
 
  Βροχές, καταιγίδες, χιόνια ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 300-400 μέτρα και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη έως 10 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι την Κυριακή. Για σήμερα προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές στα βόρειοδυτικά το βράδυ, όμως, οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην Αττική αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά στη συνέχεια θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ.
Την Παρασκευή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8-10 μποφόρ και χιόνια στη δυτική και κεντρική Μακεδονία σε περιοχές με υψόμετρο 400 μέτρων. Προβλήματα αναμένονται στις μετακινήσεις εξαιτίας του χιονιού, αλλά και στις θάλασσες λόγω των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 έως 8 με 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 έως 13 με 14 βαθμούς και στα νησιά από 12 έως 15 βαθμούς.
Στην Αττική αναμένονται βροχές, ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: