Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Στο δικαστήριο για τα στημένα ο Μπέος


Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οδηγείται το πρωί της Δευτέρας ο Αχιλλέας Μπέος με την κατηγορία απόπειρας εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα. Πολλοί μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν για το σκάνδαλο με τις κασέτες που είχε ξεσπάσει τον περασμένο Απρίλιο μεταξύ των οποίων και οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Βασίλης Τεροβίτσας, Κύρος Βασάρας, Αλέξης Κούγιας και Σωτήρης Βοργιάς. Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου αντιμετωπίζει την κατηγορία για πλημμέλημα της «απόπειρας εκβίασης με απειλή της δραστηριότητας του εξαναγκαζομένου», μετά τις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά και σχετίζονται με δύο κασέτες που είχαν παρανόμως είχαν υποκλαπεί και σε αυτές ακούγεται ο Αχιλλέας Μπέος να μιλάει για τα ματς Άρης – Παναθηναϊκός και Μακάμπι – Ολυμπιακός. Άγνωστο παραμένει αν θα κληθεί και ο Νίκος Πατέρας, τον οποίο είχε υποδείξει σαν υποκλοπέα των κασετών ο Α. Μπέος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει αθλητικό αντίκτυπο αφού έχει μπει στο αρχείο και δε θα επανεξεταστεί αφού το αδίκημα της «διαστρέβλωσης αγώνα» έχει παραγραφεί, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ.
Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου (που στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τα διοικητικά της ΠΑΕ Πανιώνιος) κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, είναι προφυλακιστέος από τον περασμένο Ιούνιο ενώ στις 5 Ιανουαρίου εξετάστηκε από το συμβούλιο πλημμελειοδικών το αίτημα αποφυλάκισής του.
Δείτε την αποκαλυπτική εκπομπή του Κουτιού της Πανδώρας για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: