Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Εσωκομματικό πόκερ για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα παζάρια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη και του Εθνικού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο. Την ώρα που κορυφαία στελέχη διαμορφώνουν τη στάση που θα τηρήσουν, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Παπανδρέου.


Ο Π.Μπεγλίτης δήλωσε τη Δευτέρα στον Flash και την Κυριακή στον Real Fm ότι «θα μπορούσε και είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα του Γ.Παπανδρέου να κατέβει ως υποψήφιος πρωθυπουργός και ως πρόεδρος του Κινήματος στις επόμενες εθνικές εκλογές, για να κριθεί ο ίδιος και η πολιτική του».

«Είναι μια εναλλακτική πρόταση­· είναι ένα ακόμη ανοιχτό ενδεχόμενο» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης και εξήγησε ότι «καταγράφεται ως μια εναλλακτική ανάμεσα σε πολλές άλλες που εκφράστηκαν και που υποστηρίχθηκαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα γίνει. Απλώς προχωρούμε αυτήν την εβδομάδα με στόχο να δημιουργήσουμε στις αναγκαίες συνθέσεις, να καταγράψουμε τις εναλλακτικές προτάσεις που έχουν μέχρι σήμερα κατατεθεί, ώστε στη συνέχεια στο Εθνικό Συμβουλιο να ψηφιστούν ή να καταψηφιστούν» σημείωσε ο κ. Μπεγλίτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προϊδεάζουν για μια εβδομάδα έντονων διαβουλεύσεων, χωρίς να αποκλείουν προσωπικά ραντεβού ή και τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Παπανδρέου με τους υποψήφιους αρχηγούς και τα πρωτοκλασάτα στελέχη προκειμένου να αποφευχθεί η ρήξη στο Εθνικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: