Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Στο χέρι των δυο εισαγγελέων είναι να γίνουν οι Ντι Πιέτρο της Ελλάδας



Πριν την Πρωτοχρονιά, όταν «έσκασε» το θέμα των οικονομικών εισαγγελέων, είχαμε γράψει ότι οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης έπρεπε να πουν ονόματα, να δώσουν στον ελληνικό λαό την αλήθεια. Η οπισθοχώρησή τους μετά την έρευνα για τις καταγγελίες που έκαναν εκλήφθηκε ως «κωλοτούμπα» και προσπάθεια αποσιώπησης των όσων ήθελαν να πουν.

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, την προηγούμενη Παρασκευή, ή πράγματι οι εισαγγελείς έκαναν πίσω και για να διασώσουν τη θέση τους αποφάσισαν να μην πουν τίποτε ή κάποιοι θέλησαν να δώσουν την εντύπωση ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα. Αν θυμάστε καλά η ανακοίνωση του διενεργήσαντος την έρευνα, αρεοπαγίτη, Φ. Μακρή, έκανε λόγο γιαπαρορμητικές δηλώσεις των οικονομικών εισαγγελέων.
Οι χθεσινές εξελίξεις με τις δύο παρεμβάσεις των Πεπόνη και Μουζακίτη (υπόθεση Καπελέρη, αιχμές για ταχύτατο κλείσιμο της υπόθεσης) μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:
Είτε ότι οι εισαγγελείς κατάλαβαν την παγίδα και επανήλθαν θέλοντας να αποκαλύψουν σημαντικά πράγματα είτε κάποιοι την Παρασκευή προσπάθησαν να τους κλείσουν το στόμα, αλλά αυτοί δε «μάσησαν».
Όπως και να έχει το θέμα, η ουσία είναι ότι οι εισαγγελείς διέβησαν τον Ρουβίκωνα. Αφού έφτασαν την υπόθεση σ’ αυτό το σημείο, δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Πρέπει τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν υπόμνημα και να πουν την αλήθεια. Και αυτή την αλήθεια να την μάθει ο ελληνικός λαός.
Κι όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση Καπελέρη είναι το… ορντέβρ. Κάτι πιο σοβαρό κρύβεται πίσω από τη στάση των εισαγγελέων. Αυτοί πλέον έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το… Πεπόνη.
Το σύστημα της διαπλοκής και των εμπλεκόμενων σε σοβαρές υποθέσεις φαίνεται πανικόβλητο για το τι μπορεί να έχουν στα μανίκια τους οι εισαγγελείς.
Είναι φανερό πλέον ότι πίσω από την υπόθεση Καπελέρη υπάρχουν άλλες σοβαρότερες όπως η απαλλαγή επώνυμων φοροφυγάδων, το σκάνδαλο με τους κατόχους ασφαλίστρων κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, η διακίνηση μαύρου χρήματος στους τραπεζικούς παραδείσους και άλλα πολλά.

Είναι μια βαριά ατζέντα που δεν μπορεί να θαφτεί πλέον και η αποκάλυψη της οποίας μπορεί να αποτελέσει την “σκανδάλη” που πυροδοτήσει  έναν αποφασιστικό αγώνα κατά της διαφθοράς.Για να σταματήσουν οι πολίτες να πληρώνουν το λογαριασμό της διαφθοράς και της κυβερνητικής ανικανότητας.
Η ώρα της αλήθειας είναι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: