Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ένας Κένεντι και πάλι υποψήφιος στις ΗΠΑ



Ο Τζόζεφ Π. Κένεντι ο τρίτος, 31 ετών, βοηθός εισαγγελέας στην Μασαχουσέτη, σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο φέτος , επιχειρώντας να αναβιώσει την δυναστεία της πιο φημισμένης πολιτικής οικογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο Κένεντι βρίσκεται στα τελικά στάδια της προετοιμασίας της υποψηφιότητάς του με την ελπίδα ότι θα διαδεχθεί τον βουλευτή Μπάρνεϊ Φρανκ, στα έδρανα των Δημοκρατικών.

Ο βοηθός εισαγγελέας, γιος του πρώην βουλευτή Τζόζεφ Π. Κένεντι του δεύτερου και εγγονός του δολοφονημένου Ρόμπερτ Φιτζέραλντ Κένεντι, εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι παραιτείται από τη θέση του βοηθού εισαγγελέα στην κομητεία Μίντλσεξ σε δύο εβδομάδες και  ότι θα λάβει την τελική του απόφαση αφού συνομιλήσει με τους πολίτες. 

Ο θάνατος του γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι το 2009 χαρακτηρίστηκε ορόσημο, καθώς σήμανε ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν απέμενε σε κάποιο πολιτικό αξίωμα, δίνοντας τέλος στην παράδοση που κρατούσε από τις ημέρες του δολοφονημένου πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: