Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Σχέδιο σωτηρίας ή προδοσίας;


φωτό topontiki.gr


Του Δημήτρη Χρήστου

Πάρτε και άλλα μέτρα, διαφορετικά δεν έχει άλλη δόση και χωρίς άλλη δόση θα κηρύξετε χρεωκοπία. Το είπε η Μέρκελ, το λέει και ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος δηλώνει πως δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή στα μέτρα. Δύο χρόνια συνεχών μέτρων λιτότητας μέσα στο θανατηφόρο σπιράλ της ύφεσης και όλοι εκβιάζουν και πιέζουν για το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επικαλούνται. Οδηγούν την Ελλάδα στον θάνατο. Την απόλυτη και γενική χρεωκοπία.

ΥΠΑΡΧΕΙ μια περιγραφή σχεδίου, πώς και γιατί με τα νέα μέτρα θα βγει η χώρα από την κρίση; Καμιά! Το μόνο που υπάρχει είναι οι τρομοκρατικοί εκβιασμοί, σε αυτούς που έχουν ακόμα δουλειά, για περισσότερους φόρους, για μεγαλύτερες περικοπές των αμοιβών τους. Σε αυτή τη γραμμή, η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα τσούρμο που εκτελεί πιστά τις εντολές των δανειστών - κατακτητών. Ο πρωθυπουργός μας, πιο πολύ θυμίζει νομικό εκπρόσωπο της τρόικας παρά εκπρόσωπο των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Το είπε μέχρι και ο Μόσιαλος: “Η κυβέρνηση Παπαδήμου θυμίζει περισσότερο λέσχη συζητήσεων και όχι όργανο, το οποίο κινείται βάση σχεδίου...”
ΤΟ 2012 είναι το τέλος. Δεν έχει παρακάτω. Οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές περισσότερο αφορούν τις ελευθερίες εισβολής των δανειστών, όποτε κρίνουν πως ήρθε η ώρα να γίνουν τα απόλυτα αφεντικά. Μια χώρα χωρίς φορολογικό σύστημα και σοβαρούς μηχανισμούς, χωρίς να έχει καταφέρει ακόμα να αποκτήσει Κτηματολόγιο, με αυθαίρετη δόμηση που καταδικάζει, απαξιώνει και υποβαθμίζει το φυσικό κεφάλαιο, τεράστιο πλούτο για το μέλλον της χώρας, δεν παιδεύεται 6 μήνες για το κατεστραμμένο επάγγελμα του ταξιτζή! Μια χώρα με μηδέν διαθέσιμο εισόδημα σημαίνει νεκρή αγορά, λουκέτα, απέραντη ανεργία και κατάρρευση των φόρων. Αυτή είναι η πραγματική οικονομική χρεωκοπία.
ΣΧΕΔΙΟ εξόδου σημαίνει ανάπτυξη με έμφαση σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Διαρθρωτική αλλαγή σημαίνει να αποκτήσεις έναν δυναμικό Οργανισμό Προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού. Έναν οργανισμό με αρμοδιότητες προβολής και ελέγχου της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών. Διαρθρωτική αλλαγή σημαίνει ένας δυνατός Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών με ειδικευμένο προσωπικό, συνεργαζόμενη τράπεζα, ινστιτούτα μελέτης των προϊόντων υψηλής ζήτησης,
ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ αλλαγή σημαίνει ενίσχυση (αντί κατάργηση) του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και της προστασίας του φυσικού κεφαλαίου. Διαρθρωτική αλλαγή σημαίνει να έχεις μια πανίσχυρη δημόσια Αγροτική Τράπεζα, που να παρακολουθεί τις τάσεις και τις εξελίξεις στην αγορά, να χρηματοδοτεί συνενώσεις και να ανοίγει εξαγωγικούς δρόμους στα περίφημα σε ποιότητα αγροτικά προϊόντα. Διαρθρωτική αλλαγή είναι να πουλάς παιδεία και πολιτισμό. Να ιδρύεις ξενόγλωσσα τμήματα μεταπτυχιακών σπουδών σε τομείς που μπορείς να διακριθείς. Πολλά ακόμα θα μπορούσα να αναφέρω. Αλλά, για να γίνουν όλα αυτά, αυτοί που κυβερνούν και αυτοί που τους δίνουν την έγκριση να το κάνουν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
ΑΥΤΟΙ που κυβερνούν απέδειξαν μεγαλοπρεπώς πως ούτε τις ικανότητες ούτε το ήθος ούτε την αγάπη για την πατρίδα τους διαθέτουν. Ο λαός τούς αποκαλεί, ατιμωτικά, λαμόγια! Η ώρα των πολιτών έχει έρθει. Η ώρα των δυνάμεων της προόδου έφτασε. Αν δεν υπάρξει συνάντηση, ο Μεσαίωνας είναι μπροστά μας. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, θα περιθωριοποιηθούν αργά ή γρήγορα. Όσοι την αντιλαμβάνονται, πρέπει να το αποδείξουν στην πράξη. Το 2012 είναι το τέλος, όχι επειδή το έχουν προβλέψει οι Μάγια. Φαίνεται παντού, όπου και αν κοιτάξεις, όπου και αν περπατήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: