Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Η Λ. Κανέλλη με τον Ηλία Ηλιόπουλο 25/11/2011 (Ηχητικό απόσπασμα)


Ευρώ σκεπτικιστές και μετά δημοκρατία
Η διαφαινόμενη Γερμανική κυριαρχία.
Η συρρίκνωση του Ελληνισμού.
Πόσο κοντά είναι μια πολεμική σύρραξη;
Tα 15 λεπτά της χθεσινής εκπομπής της Λιάνας Κανέλλη με συνομιλητή της, τον πολιτικό και ιστορικό αναλυτή του Πανεπιστήμιου του Μονάχου Ηλία Ηλιόπουλου που  κάνουν ένα ακόμη μάθημα ιστορίας.
 

Αντίποινα στις ΗΠΑ

Η Μόσχα απειλεί να αναπτύξει πυραύλους στο Καλίνινγκραντ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε σήμερα (23/11/2011) να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους Ισκαντέρ στο θύλακο του Καλίνινγκραντ, στις πύλες της ΕΕ, αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αναπτύσσουν χωρίς παραχωρήσεις την αντιπυραυλική ασπίδα τους στην Ευρώπη.

"Αν τα άλλα μέτρα δεν είναι επαρκή, η Ρωσική Ομοσπονδία θα αναπτύξει στα δυτικά και τα νότια της χώρας σύγχρονα επιθετικά συστήματα, τα οποία θα μπορούν να εγγυηθούν την καταστροφή των ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

Ένα από τα μέτρα θα είναι η ανάπτυξη μιας συστοιχίας πυραύλων Ισκαντέρ στην περιοχή του Καλίνινγκραντ", δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν μια αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη ως το 2020.

Λένε πως χρειάζεται για την προστασία από ενδεχόμενες απειλές από χώρες όπως το Ιράν, όμως ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι μπορεί να εξασθενήσει το πυρηνικό οπλοστάσιο στο οποίο βασίζεται η Ρωσία για την ασφάλειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: