Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά


Στην ανάγκη οικοδόμησης μιας ισχυρής και ενωμένης Ευρώπης, ικανής να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την υπέρβαση του οικονομικού προβλήματος της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.


Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στις κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και στις θυσίες του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θεώρησε σωστό να προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τη δανειακή σύμβαση.

«Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε ως έθνος και χώρα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, πρέπει να δώσουμε φωνή στους λαούς μας και να δουλέψουμε μαζί γύρω από κοινούς άξονες με γνώμονα το κοινό καλό», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη ο Γ Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη ισχυροποίησης της ενότητάς της , αλλά και έντασης των αναπτυξιακών επενδύσεων, ενώ για μια ακόμη φορά υπογράμμισε τις θετικές επιπτώσεις που θα είχε για την ΕΕ η έκδοση ευρωομολόγων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της. Δυστυχώς, η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματά της Ευρώπης. Πρέπει να επενδύσουμε στην ποιοτική, ανταγωνιστική Ευρώπη με έμφαση στις θέσεις εργασίας και την ποιότητα. Η ανισότητα είναι η βάση της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ Παπανδρέου.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: