Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού κατέθεσε σχετική ερώτηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία γεγονότα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναδεικνύουν το έγκλημα που διαπράχθηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια από την κυβέρνηση Παπανδρέου και επιβάλλουν την άμεση υιοθέτηση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας.
Επαναλαμβάνουμε –για μια ακόμη φορά- ότι η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την επανασύνδεσή του με το Λιμενικό Σώμα».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: ΘΕΣΜΙΚΕΣ, ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ
Ο Γιάννης Μιχελάκης
 
Σας επαναλαμβάνω άλλη μια φορά, το τι έχει κάνει η Ν.Δ. για το θέμα των εγγυήσεων. Ενέργειες που είναι θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για τη δέσμευση που απαιτείται για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Συγκεκριμένα:
 
·         Πρώτον, η απόφαση των πολιτικών αρχηγών στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
·         Δεύτερον, η ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. στο Κοινοβούλιο
·         Τρίτον, η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου
·         Τέταρτον, η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012, στο Υπουργικό συμβούλιο.
·         Πέμπτον, η ενημέρωση των συναδέλφων του Προέδρου της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις τελευταίες εξελίξεις. Σας θυμίζω ότι ο κ. Σαμαράς, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, έστειλε επιστολή στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του. Επιστολή, για την οποία, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ενημέρωσε και την  Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Όπου διαφαίνεται ότι υπάρχει δυνατότητα αλλαγών σε σημαντικά θέματα, όπως για παράδειγμα στο θέμα των ΤΑΧΙ και του Καμποτάζ, οι αρμόδιοι Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας θα πάρουν πρωτοβουλίες. Αρχής γενομένης, από τη συνάντηση που θα έχει αύριο ο Τομεάρχης Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: