Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ- Ο ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΟ ΧΑΡΑΜΑ



Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και κάθε Παρασκευή, Σάββατο αλλά και Κυριακή μεσημέρι ο γνήσιος ρεμπέτης Αγάθων σε ένα αυθεντικό λαϊκό πρόγραμμα στο «Χάραμα» της Καισαριανής.
Σήμερα στη Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών ο Κωνσταντίνος Β. θα παρουσιάσει το «Transformations», το θαυμάσιο σύνολο «παρεμβάσεων» του επάνω σε μερικά από τα γνωστότερα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.
Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ο άκρως ιδιοσυγκρασιακός Ισπανός Tonino Carotone (κάποτε «προστατευόμενος» του Manu Chao που όμως πολύ σύντομα ανέπτυξε μια μοναδική και πεντεκάθαρα δική προσωπικότητα) θα δώσει μία και μοναδική συναυλία στο «Ακροπόλ». Την ίδια ημέρα όμως στο «Black Art Multiplarte» ο Λεωνίδας Μαριδάκης θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια με τη σύμπραξη της ερμηνεύτριας Δανάης Μπότικ και του κιθαρίστα Αλέξανδρου Καραδήμου. Πάντα όμως την ίδια ημέρα και οι Dr. Atomik στο «Six D.O.G.S.».
Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η Μαρία Φαραντούρη επαναλαμβάνει στο Μέγαρο Μουσικής το περυσινό Athens Concert του Ηρωδείου, την εμφάνιση της δηλαδή με τη συνοδεία του κουαρτέτου του Αμερικανού jazz σαξοφωνίστα Charles Lloyd.
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου αρχίζει το τετραήμερο αφιέρωμα του Σταύρου Ξαρχάκου σε Ελληνες ποιητές και συνθέτες στο «Παλλάς» με τον ίδιο να διευθύνει την Ορχήστρα Ελληνική Μουσικής, η οποία θα συνοδεύσει τη Νατάσα Μποφίλιου και τον Γιάννη Χαρούλη. (Η ίδια συναυλία θα επαναληφθεί και την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.) Επίσης την ίδια ημέρα το θαυμάσιο jazz Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη στο «Black Art Multiplarte».
Και τέλος η ακυρωθείσα στο Ηρώδειο αφιερωματική και εφ’ όλης της ύλης συναυλία της Αρλέτας θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Θέατρο Badminton με τη συμμετοχή των Κώστα Καράλη, Μανώλη Μητσιά και Διονύση Σαββόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: