Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Στο κόκκινο οι δήμοι λόγω Μνημονίου



Τα οικονομικά προβλήματα των δήμων, που έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερα ύστερα από τις περικοπές της κρατικής επιχορήγησης, αλλά και τη μείωση των ιδίων εσόδων των ΟΤΑ εξαιτίας της αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν, έθεσαν χθες στον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην πρώτη συνάντηση που είχαν μαζί του. 


Οι αιρετοί πήραν τις γνωστές υποσχέσεις ότι θα βρεθούν λύσεις, αν και για άλλη μια φορά οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012 είναι μειωμένες σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ρωτήθηκαν για το ζήτημα του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υποστήριξε ότι οι αυτοδιοικητικοί έχουν υπεύθυνη στάση. «Δεν προτρέπουμε κανέναν πολίτη να μην πληρώνει τους φόρους και τα τέλη. Όμως δηλώσαμε στον υπουργό ότι υπάρχει μια αντικειμενική αδυναμία, ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ένα ζήτημα που και ο ίδιος αποδέχθηκε που πρέπει αντιμετωπίζουμε μαζί» δήλωσε ο Κ. Ασκούνης.
«Αποδεικνύεται από όλες τις μέχρι τώρα κινήσεις, είτε από τους δήμους είτε από τις κοινωνικές ομάδες, πόσο άκαιρο και πόσο πρόχειρο ήταν το μέτρο», τόνισε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου. «Και νομίζω πως ο αγώνας θα καταργήσει αυτό το μέτρο» σημείωσε.

ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: