Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Να καταγγελθεί η Τουρκία για τις έρευνες στην περιοχή ΑμμοχώστουH νέα πρόκληση της Άγκυρας για έναρξη ερευνών για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο σήμερα για παρανομία επί της παρανομίας που θα καταγγελθεί σε όλα τα διεθνή βήματα.
«Είναι παρανομία επί της παρανομίας. Η Τουρκία, συνεχίζει για 37 χρόνια την κολοσσιαία παρανομία της στρατιωτικής κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τώρα προχωρεί ένα βήμα σε μια προσπάθεια διεκδίκησης των φυσικών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πλήρη σύγκρουση, σε πλήρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και με όλες τις αρχές και τις αξίες που καθορίζει ο παγκόσμιος και ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση σε ειδική σύνοδο για την ενέργεια, στην κατεχόμενη Κερύνεια αναφέροντας ότι η γεώτρηση θα αρχίσει σε δύο με τρεις μήνες και γίνει στη στεριά, χωρίς να αποκλείεται αργότερα να επεκταθεί και στη θάλασσα. Όλα τα έξοδα θα καλύψει η Τουρκική εταιρεία πετρελαίου και αν βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, θα πάρει το 55% η Τουρκία και το 45% το ψευδοκράτος
Οικολόγοι
Το Κίνημα Οικολόγων καταγγέλλει την πρόσφατη ανακοίνωση των Τούρκων για έναρξη γεωτρήσεων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
«Καλούμε την κυπριακή κυβέρνηση να θέσει υπόψη των ευρωπαίων εταίρων τις νέες παράνομες ενέργειες των τούρκων στην Κύπρο και να παγώσει εξ ολοκλήρου κάθε περαιτέρω ενταξιακή διαδικασία», αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση.
ΕΥΡΩΚΟ
Το ΕΥΡΩΚΟ κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να προχωρήσει σε καταγγελία στην ΕΕ και σε όλα τα διεθνή βήματα ενώ τόνισε ότι θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα για να πετύχει την καταδίκη της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: