Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

deBop: Που να πάτε, τι θα δείτε, τι θα ακούσετε











Με την έναρξη του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, το οποίο φέτος περιλαμβάνει μια διαφορετική "φωταγώγηση" της πλατείας Συντάγματος, μπαίνουμε επισήμως σε γιορτινό κλίμα. Παράλληλα συνεχίζονται τα ποικίλα και ενδιαφέροντα δρώμενα της πόλης όπως γκουρμέ προβολές, φεστιβάλ για το ποδήλατο και εξαιρετικές συναυλίες. Για τους ακόμα πιο δραστήριους, αρχίστε να ετοιμάζεστε για το επόμενο deWalk στην Ακαδημία Πλάτωνος και τα Σεπόλια!
Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε εξώφυλλο στο deBóp, στείλτε μας μια landscape φωτογραφία ενός σημείου της Αθήνας. Η φωτογραφία του εξωφύλλου αυτής της εβδομάδας είναι του Χριστόφορου Αναγνωστόπουλου.



Ντοκιμαντέρ
El Bulli - Cooking in Progress
Επειδή ξέρουμε ότι είστε πολλοί οι "food lovers" εκεί έξω, προτείνουμε για απόψε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον πιο καλό, πιο καινοτόμο και πιο τρελό μάγειρα της μοριακής γαστρονομίας Ferran Adriá. Η ταινία τον παρακολουθεί καθώς δημιουργεί τα εδέσματα της επόμενης σεζόν – από τα πρώτα πειράματα μέχρι και την πρεμιέρα των ολοκληρωμένων πιάτων. Μετά την προβολή θα διεξαχθεί κλήρωση ενός δωρεάν μαθήματος μαγειρικής με τον Χριστόφορο Πέσκια αξίας 75€! Ν.Λ.
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31 20:00 6€
SHARE:





Θέατρο
Ten Times Two
Με τη μόνιμη διάθεση αστεϊσμού απέναντι στην ανθρώπινη θνητότητα η Μemento Mori ενώνει τις δυνάμεις της και χρησιμοποιώντας από το δυναμικό της τρία φρέσκα ταλέντα, που μοιάζουν να ευχαριστιούνται πολύ αυτό που κάνουν, μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι μετενσαρκώσεων από το Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα. Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία που πολλοί θα θέλαμε να βιώσουμε και που σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε πολύ. Χ.Π.
Θέατρο Βαφείο, Αγίου Όρους 16, Βοτανικός Τετ.-Πέ. 21:15 (έως 8/12) 10€
SHARE:




Festival
Bicycle film fest
Το επιδραστικότερο ποδηλατικό φεστιβάλ στον κόσμο, επιστρέφει για 2η φορά στην πόλη μας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του. Εικαστικές εκθέσεις, επιδείξεις, ποδηλατοβόλτες και κυρίως πολλές ταινίες, μας προσκαλούν στον κόσμο του γοητευτικότερου μέσου μεταφοράς. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. Σ.Π.
Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος 8-11/12 1 Ενότητα Προβολών: €5, Ημερήσιο Εισιτήριο: €8, Ενιαίο Εισιτήριο Τριημέρου: €24
SHARE:





Έκθεση
After the rage
Το project “After the rage” έχει ως σκοπό να εστιάσει στην γεω-πολιτισμική συνθήκη που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο και στην συμβολική της κινητοποίησης μαζικού μέρους του κοινωνικού ιστού παρόλο τον αντιφατικό και βίαιο πολλές φορές τρόπο. Μέσα από την προβολή έργων video 12 καλλιτεχνών από τις Αραβικές χώρες της βόρειας Αφρικής και της διασποράς, η αναζήτηση αυτών των εμπειριών έμμεσα ή άμεσα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Χ.Σ.
Beton 7, Πύδνας 7, Βοτανικός Δε.-Παρ. 14:30-20:30, Σάββ. 14:00-18:00 (έως 14/12) Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Live
GravitySays_i
Ύστερα από δύο δυναμικές εμφανίσεις, ως Special Guests στις συναυλίες των TUXEDOMOON και των Anathema, μέσα στο φθινόπωρο, οι GravitySays_i υποδέχονται τον φετινό χειμώνα σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο και μυσταγωγικό χώρο: στο Θέατρο Ροές. Έχοντας ήδη παρουσιάσει το πρόσφατο δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο “The Figures of Enormous Grey and The Patterns of Fraud”, σε διάφορους χώρους της Αθήνας, και με το πρώτο τους άλμπουμ “the roughest sea” εδώ και χρόνια στις αποσκευές τους, κάνουν για ακόμα μια φορά την εμφάνισή τους, προσκαλώντας το κοινό να έρθει σε επαφή με το υλικό τους, σ’ έναν χώρο ιδιαίτερο που προάγει και ευνοεί την αναπόσπαστη προσοχή του ακροατή. Τ.Χ.
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι 22:00 12€
SHARE:





Συναυλία
Smokey Bandits
Οι Smokey Bandits παρουσιάζουν το multi ethnic cult γουέστερν «Debut» σε μουσική Δημήτρη Νάσιου / Γιώργου Φωτιάδη και εικόνα της δικής σας αποκλειστικά επιλογής. Οπλισμένοι με bongos, congas, τρομπέτες, τρομπόνια, πλήκτρα, κιθάρες και μουσικές επιρροές από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, οι Smokey Bandits εξαπολύουν το ηχητικό τους σύμπαν πάνω από τη νύχτα του Athens City πλάθοντας το soundtrack μιας σουρεαλιστικής κινηματογραφικής πραγματικότητας. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς «ταινία» θα δείτε σε αυτό το live... αλλά το σίγουρο είναι ότι θα χορέψετε! Τ.Χ.
Koo-Koo, Ιάκχου 17, Γκάζι 22:00 12€ (με ποτό)
SHARE:


Χορός
Can we talk about this?
To "Can we talk about this?" της ομάδας χορού DV8 και του χορογράφου Lloyd Newson δεν είναι απλά μία χορευτική παράσταση αλλά ένα έργο θεάτρου-ντοκουμέντου που εμπλέκει το θεατή και χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για να τον κινητοποιήσει. Το έργο αγγίζει σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την πολυπολιτισμικότητα και την ελευθερία λόγου όπως το κάψιμο των αντιτύπων του βιβλίου του Σαλμάν Ρούσντι "Σατανικοί Στίχοι", έως τη δολοφονία του σκηνοθέτη Τέο Βαν Γκογκ και τη μεγάλη δημόσια αντιπαράθεση που προκάλεσε η δημοσίευση των σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ το 2005. Μία πραγματική πολύ ξεχωριστή παράσταση! Ν.Λ.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109 20:30 (8-11/12) 15€-28€, 10€-15€ (μειωμένο)
SHARE:





Live
dorόs: εντός κι εκτός Συνόρων
Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί τους dorόs, τέσσερις μουσικούς που συναντιούνται, το Μάρτη του 2011, συνυπάρχουν συστήνουν και προτείνουν μια μουσική ομάδα. Η επαφή και ενασχόλησή τους με μουσικές παραδόσεις διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών εντός και εκτός συνόρων καθώς και με τη δυτική μουσική, δημιουργεί μια νέα ηχητική πλατφόρμα: Στάμνα, νταραμπούκα, μπεντίρ, cajon, λαούτο, λάφτα, ούτι, νέυ, καβάλι, κλαρίνο, κιθάρα, πιανίκα, καλίμπα συνθέτουν τον ηχητικό καμβά. Τ.Χ.
Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις”, Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη 21:00 12€
SHARE:





Live
Lemonostifel
Οι Lemonostifel είναι αυτό που λέμε χιουμορίστες μουσικοί. Με στίχους συναισθηματικούς, και που καμιά φορά εξυμνούν αναπάντεχα ιδιαίτερες και προσωπικές στιγμές, και κυρίως με εξαίσιες μουσικές, διατηρούν την παιδικότητά τους και θυμίζουν και στους υπόλοιπους τη δική τους. Τα live τους μένουν στη μνήμη. Καιρός να τους γνωρίσετε! Σ.Π.
Baumstrasse, Σερβιών 8, Βοτανικός 21:30 (9-10/12) 10€
SHARE:





Party
Stereotypes
Μετά από 18 μήνες απουσίας, η ομάδα Stereotypes επιστρέφει ανανεωμένη για άλλο ένα δυναμικό party. Στο νεοσύστατο CAMP, οι djs Boo, RPG, Sirone & Spud, συνδιάζουν το funk και το hip-hop, με το rock και την electro, με το δικό τους, ξεχωριστό τρόπο σκοπεύοντας στη διασκέδασή μας. Εμπιστευτείτε τους! Σ.Π.
CAMP, Ευπολίδος 4 & Απέλλου 2, πλατεία Κοτζιά 23:00 Είσοδος ελεύθερη
SHARE:


Συναυλία
Fun Lovin’ Criminals
Οι Fun Lovin’ Criminals απολαμβάνουν μια αναγέννηση τα δύο τελευταία χρόνια, με την κυκλοφορία του «πρώτου party album της δεκαετίας» (του περσινού “Classic Fantastic”) και τη δεύτερη καριέρα του ανεπανάληπτου frontman Huey Morgan στα βρετανικά media. Η επιτομή του νεοϋορκέζικου cool με το σαρδόνιο χιούμορ και το ασυμβίβαστο στυλ, θα είναι οι headliners της δεύετρης μέρας του Jumping Fish Festival. Μην το χάσετε! Τ.Χ.
Fuzz, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος 19:30 10€
SHARE:





Live & Party
An evening with Josh T.Pearson
Το mixtape.gr προσκαλεί όσους πιστούς να βρεθούν σήμερα στο Bios, για να απολαύσουν έναν από τους σημαντικότερους και πιο ιδιαίτερους τραγουδοποιούς της εποχής μας σε μια βραδιά με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων και μοναδική ατμόσφαιρα. Την βραδιά θα ανοίξει ο Ελληνοδανός Mickey Pantelous με την σύμπραξη του περίφημου πια Dr. Albert Flipout και την Οne CAN Βand του. Μετά το τέλος του live θα ακολουθήσει party με τους συντάκτες του mixtape.gr στα decks του Bios, με δωρεάν είσοδο. Τ.Χ.
Bios, Πειραιώς 84 22:30 17€
SHARE:


Bazaar
The Meet Market - XMAS Edition
Μεγαλύτερο και πιο κεφάτο από ποτέ το χριστουγεννιάτικο Meet Market γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά του και την τριακοστή του διοργάνωση καλωσορίζοντας τη γιορτινή περίοδο. Τοπικοί σχεδιαστές, καλλιτέχνες και ανεξάρτητοι δημιουργοί, παρουσιάζουν ρούχα, αξεσουάρ, vintage και retro εκθέματα, καλλιτεχνικά αντικείμενα, κοσμήματα, οργανικά προϊόντα υγιεινής διατροφής, βιβλία, έπιπλα, λιχουδιές και διαδραστικά παιχνίδια. Η γιορτινή ατμόσφαιρα θα πλαισιώνεται και από ένα μουσικό line up από Αθηναίους Dj's και παραγωγούς. Μπείτε στο κλίμα! Τ.Χ.
Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι Σάββ. 15:00-00:00, Κυρ. 13:00-23:00 Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Συναυλία
Maria Joao & Σαββίνα Γιαννάτου
Οι δύο αυτές μεγάλες φωνές της Joáo και της Γιαννάτου και οι μουσικοί τους, συναντώνται στην σκηνή του Half Note για πρώτη φορά και ενώνουν τις εμπειρίες τους σε μία πολλά υποσχόμενη μουσική πανδαισία με ...ουράνιες φωνές! Η Maria Joáo, η επονομαζόμενη και “Vocal Queen of Portugal” προέρχεται από μια Πορτογαλοαφρικάνικη κληρονομιά που φρόντισε σ’όλη την πορεία της να βρίσκεται με τις αισθήσεις της ανοιχτές σε κάθε εξέλιξη της σύγχρονης τζαζ. Η Σαββίνα Γιαννάτου έχει ήδη μια τεράστια διαδρομή στο τραγούδι που εκτείνεται από το έντεχνο, το αναγεννησιακό, το μεσαιωνικό και φτάνει στο παραδοσιακό και την Μεσόγειο, πάντα σε εξαιρετική σχέση με το πειραματικό στοιχείο και την έντονα διαπολιτισμική χροιά. Τ.Χ.
Half Note Jazz Club, Tριβωνιανού 17, Μετς Τετ.-Σάβ.: 22:30, Κυρ.: 21:00 (έως 11/12) 15€-25€
SHARE:


Έκθεση
Εναλλακτική παγκοσμιοποίηση
Επί τρία χρόνια η φωτογράφος Κατερίνα Μουρατίδη κατέγραφε με το φακό της πορτρέτα ανθρώπων πολέμιων της παγκοσμιοποίησης από 43 χώρες. Σε όλους έθετε την ίδια ερώτηση «Γιατί κάνεις αυτό που κάνεις;». Οι απαντήσεις που έλαβε είναι διαφορετικές μεταξύ τους, τρυφερές, νοσταλγικές, γεμάτες ιδανικά και ελπίδα. Με ένα κοινό γνώρισμα όμως, τη βεβαιότητα ότι για την επιβίωση της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας είναι απαραίτητη μια αλλαγή των συνειδήσεων. Χ.Σ.
Goethe Institut, Ομήρου 14-16 Δε.-Παρ. 9:00-19:00, Σάββ. 9:00-13:00 (έως 21/12) Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Συναυλία
Μια νύχτα στη Γρανάδα
Το Ινστιτούτο Θερβάντες συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Σεβίλλης και μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τον ταλαντούχο κιθαρίστα Λαζάρ Σερουανά. Ο Σερουανά, γεννημένος στη Βιέννη και μόλις 23 χρονών, έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ καθώς και χρυσό μετάλλιο από το Εθνικό Ωδείο της Λυών. Σ.Π.
Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως 23 19.30 Είσοδος ελεύθερη μέχρι να πληρωθούν οι θέσεις
SHARE:




Έκθεση
Known, Unknown, Anonymous, and On Death Row
Mε κοινό σημείο μεταξύ τους την απεικόνιση πορτρέτων μέσω της φωτογραφίας και της ζωγραφικής, διαφορετικοί καλλιτέχνες από άποψη ύφους και τεχνικής παρουσιάζουν τα έργα τους. Η συνύπαρξη γνωστών, αγνώστων και ανώνυμων εικαστικών χωρίς κατηγοριοποίηση δημιουργεί την συνθήκη για μια φρέσκια και αποστασιοποιημένη ματιά στο έργο τέχνης ενώ παράλληλα θέτει ερωτήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο το παρατηρούμε. Χ.Σ.
Qbox Gallery, Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος Αγορά (1ος όροφος) Τρ.-Παρ. 12:00-18:00, Σάββ. 12:00-16:00 (έως 14/1/12) Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Φωτογραφία & Μουσική
Life in Macro
Το six d.o.g.s. παρουσιάζει το μουσικο-φωτογραφικό Project του Γιώργου Τσιμπουξή και της Labri Giotto: Life in Macro. O Γιώργος Τσιμπουξής ξεκίνησε να φωτογραφίζει έντομα το 2009 και μέσα από το φακό του άρχισε να τα μετατρέπει σε πλάσματα που το ανθρώπινο μάτι δεν τα βλέπει με την πρώτη ματιά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πλαισιώσουν με μουσική οι Labri Giotto και Γιώργος Τσιμπουξής σε μουσικές του κόσμου από την Ιρλανδία, την Καταλανία (Ισπανία), Νορβηγία, Ισλανδία, Αμερική, Κύπρος, Θιβέτ και Αφγανιστάν. Τ.Χ.
six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι 20:00 (13-14/12) Είσοδος ελεύθερη
SHARE:


Rakor
Φαντάσου την κουζίνα του σπιτιού σου στη μεγαλύτερη εκδοχή της, με καλούς φίλους και αγαπημένα φαγητά. Αυτό είναι το εστιατόριο Rakor στον Κεραμεικό. Την ιδέα είχαν ο Μαρίνος και η Γιάννα, οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα χαλαρό στέκι όπου δεν θα φας άλλο ένα κλασικό φαγητό. Και το πέτυχαν! Κάθε μέρα το μενού αλλάζει και το πιο απλό πιάτο έχει μια δόση φαντασίας. Οι σούπες έχουν την τιμητική τους, οι σαλάτες αποτελούν πλήρες γεύμα και το πιο απλό κοτόπουλο παίρνει άριστα. Το πορτοφόλι σου δεν θα αναστενάξει, αφού με δέκα ευρώ φεύγεις χορτάτος. Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: