Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Εγκαίνια Ιδρύματος «Γρ. Λαμπράκης» στην Ηλιούπολη


Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με στόχο την  προαγωγή των αξιών και των οραμάτων του αγωνιστή της ειρήνης και της δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη, αποφάσισε την παραχώρηση χώρου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης, για τη στέγαση του ομώνυμου Ιδρύματος. 


Σκοπός του Ιδρύματος «Γρ. Λαμπράκης» είναι η ανάπτυξη ποικίλων δράσεων, όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, εκθέσεων κ.λπ., η έκδοση έντυπου και ψηφιακού υλικού, η συνεργασία με ελληνικούς ή διεθνείς δημόσιους, αυτοδιοικητικούς ή ιδιωτικούς φορείς, η μελέτη, εκπόνηση και υλοποίηση διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, με στόχο τη διατήρηση και διάδοση της πολιτικής, κοινωνικής, επιστημονικής και πολιτιστικής παρακαταθήκης και κληρονομίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, καθώς επίσης και την υλοποίηση των κοινωνικών οραμάτων του, την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, του εθελοντισμού και την καταπολέμηση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων. 
Η φιλοξενία του Ιδρύματος «Γρηγόρης Λαμπράκης» αποτελεί τιμή για την πόλη μας, και θα συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των επερχόμενων γενεών στα ιδανικά της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. 
Απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή, αποτελεί και η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου να ονομαστεί ο σταθμός του Μετρό στην πόλη μας, σταθμός Γρηγόρη Λαμπράκη.  
Επίσης η Δημοτική Αρχή έχει κηρύξει το 2012 ως Έτος Πολιτισμού και Μνήμης Γρ. Λαμπράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Κατά τη διάρκεια του έτους θα διοργανωθούν μια σειρά από εκδηλώσεις, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Γρ. Λαμπράκης», αφιερωμένες στο έργο, τη ζωή και τα ιδεώδη του Γρ. Λαμπράκη.
Το Σάββατο, 10/12/11 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιδρύματος, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν, για να τιμήσουμε με τη σειρά μας τη συμβολή του μεγάλου αγωνιστή στα πανανθρώπινα ιδανικά, για τα οποία έδωσε τη ζωή του. 
Εν όψει των εγκαινίων θα πραγματοποιηθούν προβολές για τα σχολεία της πόλης, στο Δημοτικό μας Θέατρο, της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά, που έχει βασισθεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, και είναι αφιερωμένο στη ζωή και το θάνατο του Γρ. Λαμπράκη.
Επίσης την Τετάρτη, 7/12/11, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Ιδρύματος, κ. Γρ. Λαμπράκη, και του Δημάρχου Ηλιούπολης, κ. Β. Βαλασόπουλου, για την ενημέρωση των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης, για τους σκοπούς του Ιδρύματος και τη φιλοξενία του στην πόλη μας. 
5/12/2011
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: