Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Που να πάτε, τι θα δείτε, τι θα ακούσετε








Στην εκπνοή της αντίστροφης μέτρησης προς τα Χριστούγεννα, ο καιρός δείχνει να μας κάνει λίγο τη χάρη για να μην καταλήξουμε να τρώμε τη γαλοπούλα με παρεό!!!!! Για να μπεις και στο κλίμα, μια ψύχρα όσο να πεις τη χρειάζεσαι! Σε κάθε περίπτωση, είτε αγαπάτε είτε όχι το εορταστικό κλίμα, η Αθήνα σας περιμένει να περάσετε αυτές τις ιδιαίτερες μέρες με τους ανθρώπους που σας κάνουν να γελάτε και να περνάτε καλά. Η ευχή μας για αυτά τα Χριστούγεννα είναι να μοιραστείτε τις προτάσεις μας. Παρέες μεγάλες, τριάδες, δυάδες. Ζήστε τα όλα....μαζί. Είναι πάντα πιο όμορφα! Καλά Χριστούγεννα!
Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε εξώφυλλο στο deBóp, στείλτε μας μια landscape φωτογραφία ενός σημείου της Αθήνας. Η φωτογραφία του εξωφύλλου αυτής της εβδομάδας είναι της Κατερίνας Αρχιμανδρίτου.








Θέατρο & Μουσική
Αφιέρωμα στο Δημήτρη Ροντήρη
Οι Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη με αφορμή τη 30η επέτειο από το θάνατο του μεγάλου θεατρανθρώπου Δημήτρη Ροντήρη, τιμώντας τη μνήμη του θα πραγματοποιήσουν ένα αφιέρωμα στο μεγάλο δάσκαλο σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Στα πλαίσια αυτού του αφιερώματος θα παρουσιαστεί από τις Μορφές Έκφρασης η "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή σε μορφή δραματοποιημένου αναλογίου με ζωντανή μουσική. Μην το χάσετε! Τ.Χ.
Εθνικό Θέατρο, Αίθουσα Εκδηλώσεων, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 18:00 Είσοδος ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας)
SHARE:





Συναυλία
Ρομαντικά Χριστούγεννα
Με ρομαντική διάθεση και έργα Brahms, Schumann & Bruch θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, όπου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συναυλία του Νέου Κύκλου μουσικής δωματίου, με τίτλο «Νέοι Κλασικοί». Συμμετέχουν ο Ισπανός κλαρινετίστας Jose Franch-Ballester και ο βιολίστας της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής Ali Basegmezler. Μαζί τους ο διεθνώς βραβευμένος πιανίστας Σωτήρης Λουίζος, ο τσελίστας Ηρόδοτος Καβάσης και η πιανίστρια Χρύσα Γρένδα. Χ.Σ.
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Αγ. Γεωργίου 8 20:30 10€-15€, 5€ (μειωμένο)
SHARE:





Θέατρο
Being
Ποιος είσαι; Πού πας; Πώς ζεις; Τι κάνεις; Τι θέλεις; Φοβάσαι; Ερωτεύεσαι; Πεθαίνεις; Και, σε τελική ανάλυση, τι σημασία έχουν όλα αυτά; Οι υπαρξιακές αναζητήσεις είναι ένα παιχνίδι του μυαλού και γίνονται θεατρικό παιχνίδι κάθε Τετάρτη, στο Nixon, σε μια ενιαία παράσταση που προκύπτει από τρεις διαφορετικές performance και πέντε καλλιτέχνες. Εξερευνήστε την! Τ.Χ.
NIXON screening room, Aγησιλάου 61Β 21:00 (έως 25/1) 10€
SHARE:


Bazaar
Χριστουγεννιάτικο Bazaar
Με τις γιορτές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ προετοιμάζει, όπως κάθε χρόνο, το παζάρι του. Με μεράκι, αγάπη και σε πείσμα των καιρών, το Ατενέουμ μεταμορφώνεται και πάλι σε ένα ζεστό, αισιόδοξο κόσμο, με το αναγκαίο κέρασμα των φιλόδοξων οικοδεσποτών, σε όσους θα περάσουν το κατώφλι του για να βρουν ότι καλαίσθητο και χειροποίητο μπορεί να ομορφύνει και τις φετινές γιορτές. Χ.Σ.
Athenaeum, Αδριανού 3, Θησείο 10-23/12: 12:00-21:00, Κυρ., Παραμονές Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς, 27-30/12: 11:00-16:00, (έως 31/12) Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Προβολή
The Natural History of The Chicken
Η σχέση του ανθρώπου με το κοτόπουλο πάει πολύ πιο μακριά από ένα ταψί πατάτες. Μια βόλτα στην καρδιά της Αμερικής τοποθετεί το συμπαθέστατο πουλερικό στο κέντρο λαϊκών θρύλων, στην καρδιά γειτονικών καβγάδων, στην αγκαλιά εκκεντρικών γιαγιάδων αλλά κυρίως στο επίκεντρο της πιο απολαυστικής ταινίας με πούπουλα απ’ την εποχή του Hitchcock! Ν.Λ.
Exile Room, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι (3ος όροφος) 21:00 Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Live
Moa Bones
Oι Moa Bones επιστρέφουν, λίγο πριν την περίοδο των εορτών, για να πλημμυρίσουν με τις μελωδίες και τα τραγούδια τους το Θέατρο Ροές. Επιλέγοντας έναν χώρο λίγο μεγαλύτερο και διατηρώντας τη μυσταγωγική διάθεση των συναυλιών τους, οι Moa Bones παρουσιάζουν, για ακόμη μια φορά, το σύνολο του υλικού του “Aquarelles”, καθώς και προσεκτικά επιλεγμένες εκδοχές αγαπημένων τους τραγουδιών. T.X.
Θέταρο Ροές, Ιάκχου, 16 Γκάζι 21:15 10€
SHARE:




Συναυλία
The Last Drive
Ήταν 23 Δεκεμβρίου 1983, όταν μία νεανική παρέα ανέβηκε στη σκηνή του club Rodeo για να παίξει το πρώτο της live, μπροστά σε λιγοστούς φίλους και γνωστούς. Τότε, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξή της στη σημαντικότερη Rock’n’Roll μπάντα που ανέδειξε ποτέ η εγχώρια σκηνή...Ακριβώς 28 χρόνια αργότερα, οι Last Drive θα καταλάβουν, για πρώτη φορά, τη σκηνή του Fuzz Live Music Club, καλώντας παλαιούς και νέους φίλους σε ένα Emergency Gathering Of The Drive Tribe, κόντρα στη μαυρίλα, τη μιζέρια, την αισθητική και συναισθηματική χρεοκοπία που προσπαθούν να μας επιβάλουν εδώ και πολύ καιρό. T.X.
Fuzz Live Music Club: Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος 20:00 Προπώληση: 10€, Ταμείο: 13€
SHARE:





Live
Ξυπόλητοι στο πάλκο
Το ραντεβού του Φ.Δεληβοριά με τη Μ.Φριντζήλα δεν είναι πια και μυστικό φέτος. Παρόλα αυτά, συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όσους προτιμούν μια πιο συναισθηματική αλλά και έντονη προπαραμονή Χριστουγέννων. Από τον Αττίκ στο Μ.Αγγελόπουλο, κι από το "Ποτέ την Κυριακή" μέχρι τις πειραγμένες ζεμπεκιές των 90s, αυτό το live υπόσχεται να σας μείνει αξέχαστο! Σ.Π.
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι 23/12, 6,13,20/1, Ώρα προσέλευσης: 21:30 Ώρα έναρξης: 22:30 Α' ΖΩΝΗ - 30€ / Β' ΖΩΝΗ 25€ / ΌΡΘΙΟΙ 12€ / VIP 40€
SHARE:





Dj set
Blue Lagoon
Ο αγαπημένος Dj μετά από ένα μικρό tour, κάνει την πρώτη του σόλο εμφάνιση στην Αθήνα μετά από οχτώ μήνες! Opening Dj set από τον μοναδικό Bigizi. Θα παίξει δυνατά και αν είστε τυχεροί ίσως πει κι ένα τραγούδι! Τ.Χ.
ΤΩΡΑ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 23:00 Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Party
Barcelona - Arizona
Το περιοδικό Υποβρύχιο συνεχίζει τους εορτασμούς των 10 χρόνων του κι αυτή τη φορά μας υπόσχεται μια υπερατλαντική πτήση από την Arizona των Smokey Bandits στη Βαρκελώνη του dj Panko. Οι μουσικές, σαφείς από τους προαναφερθέντες εγκεφάλους, θα συνοδεύονται από μπόλικο lime κι υπόσχονται να σας ανεβάσουν σ' έναν pure beat heaven! Put your dance shoes on! Σ.Π.
Hub, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα 23:30 dj Basement Freaks (Smokey Bandits), 01:00 dj Panko Είσοδος ελεύθερη
SHARE:


Party
No X-mas for the art rats
Για εσάς που θέλετε να ξεκινήσετε το πάρτι από νωρίς, το No Central φιλοξενεί δύο πολλά υποσχόμενες εγχώριες μπάντες. Οι Victory Collapse με ένα μεταπάνκ κολλάζ στριφνών ρυθμών και ήχων και οι Phoenix Catscratch με post-punk και new wave ήχους εμπλουτισμένους με shoe gaze στοιχεία και ηλεκτρονικούς πειραματισμούς θα φροντίσουν να ξεκινήσετε δυναμικά το βράδυ σας. Αftershow party με x-mas riot hits by "Ηδονοδύνη". Ν.Λ.
No Central, Πρωτογένους 8, Ψυρρή (3ος όροφος) 21:30 5€
SHARE:





Party
The X-Mas massacre
To ετήσιο event-θεσμός της παραμονής των Χριστουγέννων στο Blue είναι για άλλη μια φορά γεγονός!! Αναστάσης Κάζος & Χρήστος Αγγελόπουλος αναλαμβάνουν τα decks και θυμούνται τα καλύτερα των 80s & 90s, μαζί με τα πιο χαρακτηριστικά trash κομμάτια των τελευταίων δεκαετιών, σε ένα από τα καλύτερα event του είδους στην πόλη! Τ.Χ.
Blue bar , Γρ.Γυφτοπουλου 8 22:30 Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Party
XXXMAS
Ετοιμαστείτε για μια χριστουγεννιάτικη βραδιά που ενώνει μερικά από τα πιο γνωστά party teams της Αθήνας ή και μέλη τους. Με τον Βαγγέλη Καμαράκη aka Bad Spenser του Yes it Does!! Sure it Does!!, τις Outro σε διαφορετικό ρόλο αυτή τη φορά και φυσικά τους οικοδεσπότες του ALPHABETALAMDA, Amateurboyz. Γιορτάστε μαζί τους! Τ.Χ.
ALPHABETALAMDA, Λεμπέση 15 23:00 Είσοδος ελεύθερη
SHARE:


Τσίρκο
Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ
Ένα ποιητικό ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής μας προτείνει το Νέο Τσίρκο από το Ανόι. Μια εξαιρετική ομάδα νέων καλλιτεχνών, από τους χώρους του τσίρκου, της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης του δρόμου, αναπαράγει εικόνες και αισθήσεις από την καθημερινότητα ενός ειρηνικού χωριού χαμένου στους ορυζώνες. Με λιτά μέσα και πρωτότυπα σκηνικά κατασκευασμένα από μπαμπού, το Làng Tôi αντλεί έμπνευση από την πλούσια βιετναμέζικη παράδοση αλλά και από τις νέες τεχνικές του τσίρκου τέχνης προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική σκηνική εμπειρία που καταρρίπτει τους νόμους της βαρύτητας. Μην το χάσετε! Τ.Χ.
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Κεντρική Σκηνή, Λ. Συγγρού 107-109 20:30 15€-25€
SHARE:





Party
Christmas bells and Merry BassLines
To Skullbar απόψε δηλώνει "Nο Santa. Wear red and black. Think of Disney. Something like Christmas". Στα decks οι Dura και Tony Z με techhouse, technopop, acid και mini electronix. Pow! Ν.Λ.
Skullbar, Λ. Κατσώνη 11 & Ιπποκράτους 23:30 Eίσοδος ελεύθερη
SHARE:




Έκθεση
Δεινόσαυροι
Οι πιο δημοφιλείς δεινόσαυροι της προϊστορίας ζωντανεύουν «ξανά». Μια από τις πιο πολυσυζητημένες εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου έρχεται για πρώτη φορά, στην Αθήνα. Ετοιμαστείτε για ένα διαδραστικό ταξίδι στον κόσμο των δεινοσαύρων 65 εκατομμύρια χρόνια πριν. Σε έναν χώρο 850 τμ, συγκεντρώνονται ενδιαφέροντα ομοιώματα απολιθωμάτων, εκθέματα που μπορεί να αγγίξει ο επισκέπτης, επιστημονικά ευρήματα και 10 από τα πιο θεαματικά hi-tech animatronics που έχουμε δει ποτέ. Χ.Σ.
The Mall Athens, 4ος όροφος Δε.-Παρ. 9:00-21:00, Σάββ. 10:00-22:00, Κυρ. 10:00-20:00 (έως 4/3) Δε.-Παρ. 9:00-13:30: 5€, Δε.-Παρ. 13:30-21:00: 9€ (ενήλικες), 7€ (παιδιά έως 18 ετών), Σαββ.-Κυρ. & αργίες: 9€ (ενήλικες), 7€ (παιδιά έως 18 ετών)
SHARE:





Θέατρο
Το γάλα
Μια σειρά από γυμνές σημύδες συνθέτει το δίχως ελπίδα σκηνικό της ζωής ενός νεαρού, πάσχοντος από σχιζοφρένεια, μετανάστη από τη Ρωσία. Το Γάλα του Βασίλη Κατσικονούρη, πλήρως αντιτασσόμενο στις εύκολες και απόλυτες λύσεις, επέστρεψε για μια ακόμα φορά για να μας κλείσει πονηρά το μάτι στην καθεστηκυία αντίληψη περί δύναμης και αδυναμίας, θέτοντάς μας παράλληλα το δίλημμα της επιλογής μεταξύ της με όποιο κόστος επιβίωσης και της προσωπικής μας αυθυπαρξίας. Χ.Π.
Θέατρο Ζίνα, Λ. Αλεξάνδρας 74 21:30 18€
SHARE:


Όπερα
Χορός μεταμφιεσμένων
Πρόσκληση σε χορό μεταμφιεσμένων; Ναι, ή αλλιώς μια γιορτινή έξοδος στη λυρική σκηνή. Η όπερα του Τζουζέπε Βέρντι πραγματεύεται τη δύναμη της εξουσίας, των έρωτα και την προδοσία. Παρουσιάζεται στην πρωτότυπη, μη λογοκριμένη εκδοχή της, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Λ.Καρυτινού και σε σκηνοθεσία του Δ.Μαυρίκιου. Σ.Π.
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59 - 61 20:00 (27, 29/12, 8/1) 20€-80€, 15€ (φοιτ.)
SHARE:





Party
Cocktails & Dreams #2: ʽCole meets Toddyʼ
Η βραδιά Cocktails & Dreams επιστρέφει στη 2η βερσιόν. Και θα υπάρξει και 3η και 4η και πάει λέγοντας. Κάθε τελευταία Τρίτη του μήνα. Μία cocktail βραδιά για να ζεσταθούμε και να τη βρούμε. Με μουσικές από άλλες εποχές, σε ρυθμούς αποκλειστικά Swing και Jazz και άλλες ζεστές μελωδίες, με τη νέα cocktail list δοκιμασμένη πλέον, στον κλειστό, ζεστό χώρο του ανακαινισμένου Bar του six d.o.g.s.. Πίσω από το μπαρ οι αγαπημένοι σας έμπειροι μπάρμεν Χάρης Γερακόπουλος και Μάριος Ηλιόπουλος και στα decks o Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος. Τ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: