Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πάρε ότι θέλεις μπετατζή…

thumb

Της Βάλιας Μπαζού
…Από μια Αθήνα που δεν ζει… Ζητάω από την αρχή συγνώμη για το «πείραγμα» στο άσμα που έχει αφήσει παρακαταθήκη ο αείμνηστος Στράτος, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ βλέποντας τις προθέσεις του ΥΠΕΚΑ για τις αλλαγές στον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό…

Ο μπαξές θα τα έχει όλα! Μέχρι και ουρανοξύστες! Όπως θα έχει και υπό όρους αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 10%.  Θα έχει και άλλα ωραία όπως μεγαλύτερα ύψη και όγκους στα κτίρια και συνενώσεις οικοπέδων.
Το τραγικό είναι ότι οι νέες ρυθμίσεις που θα τεθούν σε διαβούλευση, πλασάρονται ως η απάντηση στη δημιουργία ανοιχτών χώρων στις πόλεις! Και όχι μόνον! Γιατί η επιλογή για μεγαλύτερα ύψη και κατασκευή ουρανοξυστών, θα βοηθάει και στον αερισμό των πυκνοδομημένων πόλεων… Όπως δήλωσε στο τέλος Δεκεμβρίου ο ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική… «Τα μεγαλύτερα ύψη κτηρίων μπορεί να βοηθούν στην κίνηση του αέρα στις πυκνοδομημένες πόλεις».
Οι κακές γλώσσες λένε, επίσης, ότι οι τροποποιήσεις στον ΓΟΚ που σέρνονται και διαρρέονται όλο τον τελευταίο χρόνο, το πρώτο πράγμα που καίγονται να ικανοποιήσουν είναι το ξεπούλημα του Ελληνικού.
Οι ίδιες κακές γλώσσες λένε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του Νίκου Σηφουνάκη στην ίδια συνέντευξη… “Όσο για τους «μικρούς ουρανοξύστες», ίσως δούμε να προτείνονται -κάτω από πολύ ειδικές συνθήκες και προϋποθέσεις- σε κάποιο νέο πόλο της πόλης και μόνο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: