Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!-ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ!

alt
ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (το οποίο έχει αποκλειστικό σκοπό τo ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας στους τοκογλύφους) ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού.
Η πρώτη φάση της Πρόσκλησης Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος φέρει καταληκτική ημερομηνία την 30η Μαρτίου 2012.
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σκιαγραφεί τις προθέσεις του ταμείου αναφέροντας πως:
- «Δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής κάθε είδους φαραωνικού «αναπτυξιακού» σχεδίου στο χώρο χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Μετατρέπει το Ελληνικό σε χώρο μεικτών χρήσεων με ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρηματικά πάρκα, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια, εμπορικά καταστήματα καικέντρα αναψυχής. Προβλέπει για το σκοπό αυτό εξαιρετικά υψηλές δυνατότητες εκμετάλλευσης της γης με ΣΔ>0,4 και κάλυψη 50%.
- Αποκλείει κάθε σκέψη για μητροπολιτικό πάρκο η δημιουργία του οποίου όχι μόνο εκφράζει τη θέληση και το ζωτικό συμφέρον όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου αλλά αποτελεί και χρόνια εξαγγελία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Επίσης δεν αναφέρει τις δραστηριότητες αθλητισμού που αποτελούν βασικό συστατικό του χώρου σήμερα και προφανώς επιτρέπει να κατεδαφιστούν ακόμα και οι ακριβοπληρωμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
- Πετάει στα σκουπίδια τις μελέτες του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου -η εγκυρότητα των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε από κανέναν- που καταδεικνύουν ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας που δεν είναι δυνατό να υποκατασταθεί με άλλα έργα. Ένα έργο εφικτό που μπορεί να ξεκινήσει τώρα, βήμα-βήμα, η υλοποίηση του.
- Αποκρύβει το γεγονός ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο είναι ένα έργο που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ενός εναλλακτικού μοντέλου πραγματικής ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών του λεκανοπεδίου και εμφανίζει το ξεπούλημα ως μία δήθεν αναπτυξιακή επιλογή για την Αθήνα, αποσιωπώντας το τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος και την υποθήκευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της στο διηνεκές».
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης καλεί το λαό να ανατρέψει τις βάρβαρες επιλογές και εκείνους που τις προωθούν: «Τα σχέδια της κυβέρνησης, των κομμάτων που τη στηρίζουν και των τοκογλύφων για το ξεπούλημα τόσο της δημόσια γης και περιουσίας γενικά, όσο και του Ελληνικού- που προσφέρεται ως η τελευταία ευκαιρία δημιουργίας ενός μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου για όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας- ειδικά, δεν πρέπει να περάσουν».
iskra.

Δεν υπάρχουν σχόλια: