Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σε εσωτερική περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ


Με την αντίστροφη μέτρηση για το πολιτικό συμβούλιο της 4ης Ιανουαρίου να έχει ξεκινήσει,στελέχη απευθύνονται στους κορυφαίους και τους ζητούν πρώτον, να συνεννοηθούν μεταξύ τους, και, δεύτερον, να επικοινωνήσουν με τον Γιώργο Παπανδρέου. 


Η αγωνία τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ έχει χτυπήσει κόκκινο. Τα στελέχη θέλουν να διασφαλίσουν πως ο πρόεδρος του κόμματος αύριο θα ανοίξει τα χαρτιά του ορίζοντας ακριβές χρονοδιάγραμμα διαδοχής. Γιατί ξέρουν πως σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθήσει σύγκρουση. Τόσο στους κόλπους του πολιτικού συμβουλίου, όσο και δημόσια. 

Σήμερα είναι η μέρα που θα γίνουν τα κρίσιμα τηλεφωνήματα. Διάθεση να επικοινωνήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου έχει εκδηλώσει σε συνεργάτες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών θα επισημάνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι οι αποφάσεις του θα έχουν επίπτωση στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. "Για αυτό πρέπει να είναι καθαρές", λένε οι άνθρωποι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

Μήνυμα στον πρόεδρο του κόμματος για την ανάγκη να επιταχύνει τις εξελίξεις έστειλε με συνέντευξή του και ο Κώστας Σκανδαλίδης ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης «σήκωσε» άρθρο στην ιστοσελίδα του διαμηνύοντας πως «το τσουβάλιασμα των ευθυνών τελείωσε». 
Την ίδια ώρα, όμως, στελέχη της Ιπποκράτους συντηρούν την ένταση. Δίνουν συνεντεύξεις στις οποίες κατηγορούν τους υπουργούς πως δεν είχαν εκφράσει διαφωνίες όταν λαμβάνονταν οι αποφάσεις και υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δικαίωμα να κριθεί από τον λαό.

protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: