Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»Μοιράζουν κάλεσμα ξεσηκωμού στους γύρω τόπους δουλειάς
Χτες έκαναν εξόρμηση για την απεργία στο εργοτάξιο της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ
 
«Συνάδελφοι όλοι στην απεργία στις 17 Γενάρη»!
Οι φωνές των απεργών - εδώ και 74 μέρες - χαλυβουργών αντήχησαν δυνατά χτες τα ξημερώματα και για πάνω από μία ώρα στην είσοδο του εργοταξίου των έργων επέκτασης των διυλιστηρίων της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα.
Συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική αδιαλλαξία και τρομοκρατία που την περασμένη Δευτέρα αύξησε τους απολυμένους σε 65, προσθέτοντας ακόμα 15, έκαναν πράξη την απόφασή τους να ανάψουν τη «φωτιά» της χαλυβουργίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Ετσι χτες βρέθηκαν στην είσοδο του εργοταξίου του μεγαλύτερου έργου που γίνεται στη χώρα, στο οποίο απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους μεταλλεργάτες. Παρά το τσουχτερό κρύο και χιονόνερο οι απεργοί χαλυβουργοί μαζί με συνδικαλιστές συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους την ώρα που πήγαιναν για το μεροκάματο. Μοίρασαν χέρι - χέρι την ανοιχτή επιστολή της Γενικής τους Συνέλευσης που καλεί να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της παναττικής - πανεργατικής απεργίας στις 17 Γενάρη. Γιατί «Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι πριν απ' όλα νίκη όλων των εργατών», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει και η ανοιχτή επιστολή. Τους κάλεσαν ταυτόχρονα να μετατρέψουν την απεργία σε βήμα που θα συμβάλλει συνολικότερα στην αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων στα αντεργατικά μέτρα εργοδοτών και κυβέρνησης μαύρου μετώπου, και διεκδίκησης των δικών τους εργατικών αιτημάτων. Αλλωστε και οι εργάτες του εργοταξίου βιώνουν την ίδια πολιτική, που θέλει να τους παραδώσει εξαθλιωμένους στην εργοδοσία για στυγνή εκμετάλλευση. Πολλοί ήταν αυτοί που έπαιρναν την ανακοίνωση και έστω και βιαστικά ρώταγαν πότε είναι η απεργία, πώς πάει ο αγώνας των χαλυβουργών, αλλά ακόμα και λόγια συμπαράστασης όπως «βαστάτε παιδιά, δεν γίνεται αλλιώς»!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: