Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση Δ. Παπαδημούλη σχετικά με τη σύλληψη των έξι πολιτών στη Χαλκίδα


Ο Δ.Παπαδημούλης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σύλληψη των έξι πολιτών στη Χαλκίδα, δήλωσε:

Συνέλαβαν έξι πολίτες στη Χαλκίδα για «προσβολή του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας» και απειλούνται με αυτόφωρο. Το «έγκλημά» τους είναι ότι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικότατα, παρουσία του κ.Παπούλια για την ανεργία, την φτώχεια, την μονόπλευρη λιτότητα και την ατιμωρησία των ισχυρών. Πρόκειται για μια κλιμάκωση του κρατικού αυταρχισμού που ανατροφοδοτεί την οργή του κόσμου. Στοιχειώδης σύνεση και επαφή με το κοινό αίσθημα, επιβάλλει στους κυβερνητικούς αρμοδίους και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης,  ερωτηθείς επίσης από δημοσιογράφο για τον ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού που προβλέπει η συλλογική σύμβαση και μάλιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Φτάνει πια με τη μείωση μισθών και μάλιστα του κατώτατου. Όσοι την μεθοδεύουν και μάλιστα με νόμο από τη Βουλή, ας το ξεχάσουν, εκτός αν αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν πολιτικά.
Στην Ελλάδα «κουρεύονται» οι αμοιβές αλλά ανεβαίνουν οι τιμές, γιατί βασιλεύουν τα καρτέλ και η αισχροκέρδεια, η υψηλή έμμεση φορολογία και το υπέρογκο κόστος της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Αλλά γι’ αυτά ούτε η κυβέρνηση ούτε η εργοδοσία έχουν κάνει ή σχεδιάζουν κάτι συγκεκριμένο και αποτελεσματικό. Η τρικομματική συγκυβέρνηση, αντίθετα, συνεχίζει να φορτώνει όλα τα βάρη στους κοινωνικά ασθενέστερους οξύνοντας και τις ανισότητες και την ύφεση. Χωρίς δικαιοσύνη, όμως, και ανάπτυξη είναι αδύνατο να βγούμε από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: