Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αυξάνεται διαρκώς η ρύπανση


Τα κύρια αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έφτασαν σε νέα ρεκόρ συγκέντρωσης το 2010, κατήγγειλε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός.


"Το 2010, η περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου" και παράγονται από τον άνθρωπο "έφτασε για μια ακόμη φορά σε επίπεδα που δεν είχαν καταγραφεί ποτέ ως τώρα από την προβιομηχανική εποχή", δηλαδή γύρω στο 1750, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Μισέλ Ζαρό.

"Ακόμη κι αν καταφέρναμε να σταματήσουμε σήμερα τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κάτι που απέχει πολύ από το να συμβεί, τα αέρια που είναι ήδη παρόντα στην ατμόσφαιρα θα παρέμεναν για δεκαετίες ακόμη και θα συνέχιζαν να διαταράσσουν την εύθραυστη ισορροπία της Γης, που είναι ένας ζωντανός πλανήτης, και του κλίματος", πρόσθεσε ο Ζαρό.

Οι συγκεντρώσεις των κύριων αερίων του θερμοκηπίου μακράς ζωής στην ατμόσφαιρα (διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και οξείδιο του αζώτου) αυξήθηκαν από την προβιομηχανική εποχή κατά 39%, 158% και 20% αντίστοιχα, αναφέρεται στην έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: