Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στο Σπόρτινγκ στις 7 μμ: Η απάντηση της αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη


Θα μιλήσουν στις 7 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Νταβανέλος. Θα χαιρετίσουν ο Πιέρ Λοράν, πρόεδρος του Γαλλικού Κ.Κ., και η άνεργη Αφροδίτη Μπαμπάση. Οικοδόμηση της Ευρώπης των λαών, η απάντηση της αριστεράς στην κρίση.

Οικοδόμηση της Ευρώπης των λαών, η απάντηση της αριστεράς στην κρίση
Επίθεση στην κυβέρνηση Παπαδήμου, "που είναι πλήρως ταυτισμένη με τα τραπεζικά συμφέροντα και την πολιτική Μέρκελ", εξαπέλυσε ο ΣΥΝ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.
"Οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις, με τις επιλογές τους, εντείνουν τη βαθιά συστημική κρίση της Ευρωζώνης με συνέχιση των πολιτικών λιτότητας, ύφεσης και κυριαρχίας των αγορών και των τραπεζών πάνω στις κοινωνίες και τους ευρωπαϊκούς λαούς" σημείωσε στη χθεσινή του ανακοίνωση και συμπλήρωσε ότι "η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από την αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος του κόσμου της εργασίας".
Η απάντηση της αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο εναλλακτικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι στο επίκεντρο της αποψινής ανοιχτής συγκέντρωσης που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σπόρτινγκ. Στη συγκέντρωση, που ξεκινά στις 7 μ.μ. και αποτελεί την πρώτη μεγάλη πολιτική εκδήλωση έπειτα από τη συγκρότηση της μνημονιακής συγκυβέρνησης, θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνη Νταβανέλος, μέλος της Γραμματείας, και θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, γραμματέας του Γαλλικού Κ.Κ. Πιερ Λοράν και η Αφροδίτη Μπαμπάση, άνεργη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αθήνα το προεδρείο του ΚΕΑ
Ο Πιερ Λοράν βρίσκεται στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος στη χώρα μας, που αποτελεί μια ακόμη συμβολική πράξη αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στους αγώνες του ελληνικού λαού. Σήμερα στη 1 μ.μ. το προεδρείο του ΚΕΑ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις προτάσεις του για μια Ευρώπη των λαών. Στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση βρίσκεται και η Μαϊτέ Μόλα, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας, αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που έφτασε στην Ελλάδα λίγο μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων στις εκλογές της Ισπανίας, που έφεραν τον διπλασιασμό των δυνάμεων του ΚΚΙ.
"Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε τη χθεσινή μεγάλη εκλογική επιτυχία της Ενωμένης Αριστεράς" τονίζει στην επιστολή της προς το αδελφό κόμμα η ΚΠΕ του ΣΥΝ και προσθέτει: "Συγχαίρουμε τις χιλιάδες αριστερές και αριστερούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο στα κινήματα αντίστασης όσο και κατά την προεκλογική εκστρατεία, αναβαθμίζοντας τον ρόλο της Ενωμένης Αριστεράς και καθιστώντας την υπολογίσιμη δύναμη εμπιστοσύνης. Ευχόμαστε καλή δύναμη στη νέα 11μελή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωμένης Αριστεράς, που καλείται από σήμερα να ορθώσει τείχος αντίστασης μέσα στο Κοινοβούλιο, έναντι των σχεδίων του Λαϊκού Κόμματος, της ευρωπαϊκής ηγεσίας και των συμμάχων τους".
Σημειώνουμε ότι η αποψινή εκδήλωση θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη από την ΕΤ1 αύριο στη 1 μ.μ.

Παν. Λαφαζάνης: Δεν είναι λύση η έκδοση χρήματος
Από τη μεριά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra με τίτλο "Μπορεί να σωθεί η Ευρωζώνη;" υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η έκδοση χρήματος και ευρωομολόγων δεν είναι λύση: "Πολύ φοβούμαστε ότι, στην καλυτέρα των περιπτώσεων, κατά την οποία η ΕΚΤ θα προβεί σε δανεισμό των κρατών-μελών, όχι με ένα αργό και διστακτικό ρυθμό, αλλά με ταχεία και αθρόα επέμβαση (πράγμα αρκετά μη πιθανό!), οι όποιες θετικές επιπτώσεις θα είναι αρκετά βραχυπρόθεσμες και μάλλον θα μοιάζουν με 'τεχνητή αναπνοή' ή ασπιρίνες" επισημαίνει και εξηγώντας τη θέση του υποστηρίζει πως "μια αθρόα χρηματοδότηση κρατών-μελών από την ΕΚΤ θα προκαλέσει άλλου είδους παρενέργειες, αφού θα προσπαθεί να γεμίσει ένα βαρέλι δίχως πάτο, ενώ θα προκαλεί έντονες πληθωριστικές πιέσεις, ίσως και στασιμοπληθωρισμό και νέες, μάλλον, πιο αχαλίνωτες κερδοσκοπικές επιθέσεις".
Ο Παν. Λαφαζάνης υπογραμμίζει την ανάγκη η αριστερά να συμπαραταχθεί "και να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης", με δύο, όπως λέει, κατευθύνσεις: τη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων της ευρωπεριφέρειας για διάλυση του ευρώ και την άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: