Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ο Κ. Γιαννίκος, το ALTER κι εγώ, Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ο Κ. Γιαννίκος, το ALTER κι εγώ
Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που όταν δουν τον άλλον να γονατίζει, να λυγίζει, να σβήνει, τότε χιμάνε σαν ύαινες να τον αποτελειώσουν.




Θα είχα κάθε λόγο να δώσω τη χαριστική βολή στο μέχρι σήμερα διευθύνοντα σύμβουλο του Alter, Κ.Γιαννίκο, που συνελήφθη χθες για φορολογικές εκκρεμότητες με το δημόσιο.
Όχι μόνο γιατί εξαιτίας του, εγώ κι άλλες 700 οικογένειες εργαζομένων στο Alter χάνουν τη δουλειά τους μέσα σε αυτή τη κρίση. Αλλά και γιατί ο Κ.Γιαννίκος είχε ζητήσει την απόλυσή μου από το Alter, τον περασμένο Μάρτη, γιατί τόλμησα ο μοναδικός άνθρωπος στο σταθμό τότε να πω ότι έτσι που γίνεται η διαχείριση του από τον Γιαννίκο είναι βέβαιο ότι οδηγούμαστε σε κλείσιμο του καναλιού.
Τότε είπε όχι στην απόλυσή μου ο μεγαλομέτοχος του Alter, Γ.Κουρής κι αυτό θα το θυμάμαι πάντα.
Όμως σε αυτές τις στιγμές της κατάρρευσης Γιαννίκου πρέπει να πω μερικές αλήθειες.
Δεν ήταν μόνος του ο Γιαννίκος στο μεγάλο φαγοπότι που ρήμαξε το Alter, ήταν και οι διάφοροι τραπεζίτες και διευθυντές χορηγήσεων που δίνανε αφειδώς δάνεια στον Γιαννίκο, χωρίς να ελέγχουν που πάνε τα λεφτά αυτά κι αν διοχετεύονται για επενδύσεις στο Alter.
Την ίδια εποχή που ο Όμιλος Γιαννίκου έπαιρνε γιγαντιαίες διαστάσεις με θέατρα, εκδόσεις, ραδιοφωνικούς σταθμούς , αγορά της δισκογραφικής εταιρία ΛΥΡΑ κ.λ.π.
Βεβαίως αυτή τη στιγμή δεν συνδέω τα δάνεια του Alter με τις επιχειρήσεις Γιαννίκου γιατί αυτό μπορεί να το πει μόνο το ΣΔΟΕ και οι ελεγκτές των οικονομικών δραστηριοτήτων του Γιαννίκου.
Δεν έπρεπε όμως οι τράπεζες να ελέγξουν αν τα δάνεια αυτά πήγαιναν στο Alter για το οποίο δινόντουσαν;
Δεν ήταν μόνο ο Γιαννίκος, ήταν και οι διαφημιστές που έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος σαν επιστροφές που έδιναν στο Alter, δημιουργώντας με τον Γιαννίκο μία πρωτοφανή τρύπα στη διαφημιστική αγορά, ύψους 180 εκατ. ευρώ.
Δεν ήταν μόνο ο Γιαννίκος. Ήταν και οι διευθυντές εφοριών, ΙΚΑ, ασφαλιστικών ταμείων, που πάντα έδιναν μία παράταση (με το αζημίωτο άραγε;) στην εξόφληση χρεών του Alter.
Εδώ και 3-4 χρόνια γίνονταν αυτή η δουλειά και φυσικά τα χρέη για το Alter διογκώνονταν μέχρι που το βούλιαξαν.
Δεν ήταν μόνο ο Γιαννίκος. Ήταν και ο Γιώργος Κουρής, που δεν έχει βέβαια καμία σχέση με το έγκλημα που έγινε αλλά ούτε μία φορά δεν έκανε έλεγχο στη διαχείριση Γιαννίκου.
Και τελικά ήταν όλοι όσοι αμείβονταν παχυλότατα στα χρόνια Γιαννίκου και καλά θα κάνουν τώρα να κλείσουν τα στόματα.
Δεν ξέρω αν τελείωσε ο Γιαννίκος. Ξέρω όμως ότι τελείωσε το δικό σας και το δικό μας ταξίδι με το Alter , το πιο ελεύθερο, μαχητικό και δημοσιογραφικό κανάλι τη Ελλάδας.
Όμως θα βρεθούμε κάπου αλλού...
ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: